Ποδηλάτρεις: Έργα εδώ και βδομάδες στην πόλη δίχως καμία πρόβλεψη για τους πεζούς | Φωτός

Κανένα σχόλιο

Με κείμενο που έδωσε στη δημοσιότητα η συλλογικότητα “Ποδηλάτρεις” αναφέρεται στα προβλήματα που δημιουργούν για τους πεζούς τα έργα που πραγματοποιούνται στο κέντρο της πόλης και τις υποχρεώσεις του κράτους σύμφωνα και με τον νόμο.

Στο κείμενο αναφέρονται τα εξής:

Κ.Ο.Κ. Άρθρο 48 παρ. 3.

"Sponsored links"

«Αυτοί που ανεγείρουν οικοδομές μέσα σε κατοικημένες περιοχές ή εκτελούν άλλα έργα και καταλαμβάνουν ολόκληρο το πεζοδρόμιο μπροστά από την οικοδομή ή το έργο, υποχρεούνται να κατασκευάσουν πρόσθετο πεζοδρόμιο ή να πάρουν άλλα κατάλληλα μέτρα για την ασφαλή διέλευση των πεζών»

Τα έργα αυτά γίνονται εδώ και αρκετές εβδομάδες στο κέντρο της πόλης. Στο δε Ρολόι έχουν ξεκινήσει από τα μέσα του καλοκαιριού. Όπως φαίνεται και από τις φωτογραφίες οι πεζοί έχουν αφεθεί στην μοίρα τους να περπατάνε δίπλα στην κίνηση. Αν κυκλοφορείς με καροτσάκι δεν τους καίγεται καρφί.

Μέχρι και σήμερα κανείς αρμόδιος δεν συγκινήθηκε για την ξεδιάντροπη παράλειψη των εργολάβων αυτών των έργων; Αν γίνει παράσυρση πεζού (ατύχημα διόλου σπάνιο στα Χανιά) ποιός θα φταίει; Αυτοί οι εργολάβοι θα πληρωθούν κανονικά;

Οι πινακίδες γράφουν έργα του Δήμου Χανίων. Υπάρχει εργοδηγός; Επιβλέπων μηχανικός; Τεχνική Υπηρεσία; Τροχαία; Ας είναι αυτή επίσημη καταγγελία κατά παντός υπευθύνου όχι μόνο για έκθεση πεζών σε κίνδυνο, αλλά και για παράβαση καθήκοντος όλων όσοι έχουν την αρμοδιότητα αλλά δεν έχουν καμία ευσυνειδησία για την δουλειά που κάνουν και τον μισθό που παίρνουν. Και μετά έρχονται οι ίδιοι αρμόδιοι να μιλήσουν για οδική ασφάλεια!

Δείτε φωτογραφίες:

"Sponsored links"

Στα : Τοπικα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Διαβάστε επίσης
διαφημίσεις