15.8 C
Chania
Thursday, March 28, 2024

Ποδηλάτρεις: “Να άλλη μια ευκαιρία, Δήμαρχε. Κάνε επιτέλους αυτά που υποσχέθηκες”

Ημερομηνία:

Η συλλογικότητα “Ποδηλάτρεις” ζητά με την “ευκαιρία” που αποτελεί η πανδημία να εφαρμόσει ο Δήμος Χανίων τον Νόμο και τον οδηγό που έχει δοθεί από την Κεντρική Διοίκηση και να φτιάξει άμεσα διαδρόμους περπατήματος και ποδηλατόδρομους σε δρόμους ήπιας κυκλοφορίας.

Στο κείμενο αναφέρονται τα εξής:

Μετά τα τελευταία μέτρα που μπήκαν σε εφαρμογή από την Κυβέρνηση η ανάγκη για υπαίθρια άσκηση γίνεται κάτι παραπάνω από απαραίτητη.

Το περπάτημα και η χρήση του ποδηλάτου είναι οι πιο εύκολες εκδοχές. Το μόνο που χρειάζονται είναι ο χώρος που ανήκει στους πεζούς και τους ποδηλάτες.

Θυμίζουμε ξανά  ότι με τον Ν. 4688/2020 παρ.7 ισχύουν “… κυκλοφοριακά μέτρα και ρυθμίσεις αύξησης του χώρου για την εξυπηρέτηση των πεζών και των μετακινούμενων με ήπιες μορφές μετακίνησης. Με απόφαση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής του οικείου δήμου ή της οικείας περιφέρειας, η οποία εκδίδεται κατά παρέκκλιση του άρθρου 52 του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας (ν. 2696/1999, Α΄ 57) και του άρθρου 225 του ν. 3852/2010 (Α΄ 87), και ύστερα από μελέτη της Τεχνικής Υπηρεσίας, είναι δυνατή η απαγόρευση κυκλοφορίας οχημάτων σε οδούς αρμοδιότητάς τους, είτε για ορισμένες ώρες της ημέρας είτε για το σύνολο της ημέρας, καθώς και η προσωρινή απαγόρευση στάσης και στάθμευσης, υπό την προϋπόθεση ακώλυτης διέλευσης οχημάτων άμεσης ανάγκης και διέλευσης/στάσης/στάθμευσης οχημάτων μονίμων κατοίκων και ΑμεΑ. Με όμοια απόφαση είναι δυνατή η δημιουργία προσωρινών διαδρόμων κίνησης πεζών, προσωρινών διαδρόμων κίνησης ποδηλάτου και προσωρινή δημιουργία περιοχών ήπιας κυκλοφορίας ή δρόμων ήπιας κυκλοφορίας με μείωση του ορίου ταχύτητας στα τριάντα (30) χλμ/ώρα, σε τοπικές οδούς ή σε περιοχές κατοικίας. Οι αποφάσεις της περίπτωσης αυτής ισχύουν μέχρι 30.11.2020.”

Δεν πρέπει να βρεθεί η πόλη μας πάλι απροετοίμαστη. Πλέον έχουν διατεθεί τα νομικά και τεχνικά μέσα έτσι ώστε να χορηγηθεί ασφαλής χώρος στους πεζούς και στους ποδηλάτες.

Επιπλέον στα Χανιά, και οι μελέτες έχουν γίνει και η επιτροπή έχει αποφανθεί και Δήμαρχος τα έχει ήδη εξαγγείλει και μάλιστα για τον περασμένο Σεπτέμβριο. Τι περιμένουν;

Εφαρμόστε επιτέλους τον Νόμο και τον οδηγό που σας έχει δοθεί από την Κεντρική Διοίκηση και φτιάξτε άμεσα διαδρόμους περπατήματος και ποδηλατόδρομους σε δρόμους ήπιας κυκλοφορίας. Περιορίστε το όριο ταχύτητας στα 30χιλ σε πιο κεντρικούς δρόμους και επιτηρήστε το, έτσι ώστε να μπορέσουν οι δημότες μας να κάνουν χρήση των ποδηλάτων τους. ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΘΕΜΑ ΠΟΛΥΤΕΛΕΙΑΣ. ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΓΚΑΙΟΤΗΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΣΑΣ.

Ακούνε ο Δήμαρχος Σημαντηράκης και ο υπεύθυνος αντιδήμαρχος;; Ακούνε ο Α/Περιφερειάρχης Καλογερής και η υπεύθυνη κα Δοξάκη;

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ