15.8 C
Chania
Friday, April 19, 2024

Ποδηλάτρεις: Τα τροχαία εγκλήματα συνεχίζονται

Ημερομηνία:

Τις ευθύνες της πολιτείας, και της τροχαίας για τα πολλά τροχαία ατυχήματα ατυχήματα στα Χανιά επισημαίνει με κείμενό της η συλλογικότητα «Ποδηλάτρεις».

Στο κείμενο αναφέρονται τα εξής:

Τα τροχαία εγκλήματα συνεχίζονται αμείωτα στα Χανιά. Άλλος ένας νεκρός ποδηλάτης θύμα οδηγού που παραβίασε σήμα στοπ. Τον περασμένο Σεπτέμβριο είχαμε στηθεί έξω από το αστυνομικό μέγαρο με σύνθημα: «Για τα τροχαία ατυχήματα φταίει και η Τροχαία», και γενικά η Πολιτεία («Δικαιοσύνη», Δήμος, Τεχνικές Υπηρεσίες). Πέρα από την ατομική ευθύνη του καθενός μας η ευθύνη της Πολιτείας και των αρμόδιων υπαλλήλων της είναι ΠΡΩΤΑΡΧΙΚΗ.

Μόνο στην χώρα μας γίνονται κάθε δευτερόλεπτο τόσες τροχαίες παραβάσεις τις οποίες τις βλέπουμε όλοι μας και τις κάνουμε όλοι μας και γνωρίζουμε ότι αν φάμε πρόστιμο θα είναι καθαρά θέμα τύχης (ατυχίας θα πούνε πολλοί). Σήμερα που διαβάζετε αυτές τις γραμμές (αλλά και χθες και κάθε μέρα) είναι υπερβολικά πολλά τα οχήματα που παρκάρουν όπως να ναι, που παραβιάζουν τα στοπ, την προτεραιότητα στις διαβάσεις, το κόκκινο, τους μονόδρομους. Οι αρμόδιοι για τον έλεγχό τους απλά δεν κάνουν την δουλειά τους. Προσπερνούν, πίνουν καφέ στις μοτοσυκλέτες τους, κορνάρουν από τον γερανό τους και ο θάνατος συνεχίζεται.

Δεν είμαστε λάτρεις «του νόμου και της τάξης». Είμαστε λάτρεις της ζωής, της χαράς, της ήρεμης μετακίνησης με τα πόδια και μετο ποδήλατοκαι λάτρεις της λογικής, βέβαια. Όταν στην χώρα μας και ειδικά στον τόπο μας συμβαίνουν τόσο συχνά απώλειες ζωής στην άσφαλτο, όταν το μεγαλύτερο άγχος και υστερία των γονιών είναι η κυκλοφοριακή ασφάλεια των παιδιών τους, ε κάτι πρέπει να γίνει. Και πρώτα πρώτα από αυτούς που πληρώνονται για αυτό ακριβώς επειδή είναι το καθήκον τους.

Μας ακούς κυρ Πρόεδρε της Δημοκρατίας που πέρυσι ξεκίνησες από τα Χανιά τις εκστρατείες οδικής ασφάλειας; Εσύ κυρ περιφερειάρχη; Εσείς, υπουργοί Μεταφορών, Προστασίας, Δικαιοσύνης, Παιδείας; Όσους ΚΟΚ και να αναμορφώσετε, αν δεν αναμορφωθείτε εσείς ώστε να αναμορφωθούν και οι υφιστάμενοί σας και στο τέλος και εμείς, θα συνεχίζουμε να σκοτωνόμαστε σαν τις μύγες για αιτίες βλακώδεις, κι όμως τόσο εύκολα επιλύσιμες!

Τα γράφαμε εδώ και λίγους μήνες με αφορμή τα αλλεπάλληλα τροχαία. Άλλος ένας νεκρός στις πλάτες σας κύριοι αρμόδιοι. Άραγε και στην συνείδησή σας;;;;

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Εκδήλωση για τα 200 χρόνια από τη Σφαγή στο Λαφονήσι

Φέτος συμπληρώνονται διακόσια χρόνια από τη Σφαγή στο Λαφονήσι Κισσάμου, που έγινε από...

Κρήτη: Πειθαρχική δίωξη κατά αντιδημάρχου για παράνομες μεταδημοτεύσεις!

Βόμβα στην Αυτοδιοίκηση της Κρήτης ! Την Πειθαρχική δίωξη...