“Ποιμένες Αγραυλούντες”: Γιορτή παραδοσιακών κρητικών πνευστών στη Γέργερη στις 16 Αυγούστου

Κανένα σχόλιο

Η 13Η συνάντηση με τον τίτλο «Ποιμένες αγραυλούντες» στη Γέργερη που διοργανώνει ο Πολιτιστικός Σύλλογος Γέργερης με την στήριξη της Περιφέρειας Κρήτης θα πραγματοποιηθεί στις 16 Αυγούστου στις 9 το βράδυ  στο χώρο των παλιών κατασκηνώσεων στις 9 το βράδυ.

Οι ποιμένες αγραυλούντες είναι μια γιορτή παραδοσιακών κρητικών πνευστών που ξεκίνησε το 2006 στη Γέργερη και σήμερα αποτελεί ένα μοναδικό σημείο συνάντησης μουσικών καλλιτεχνών πνευστών οργάνων από όλη την Κρήτη, από άλλες περιοχές της Ελλάδας και την Κύπρο.

Μετά τη συνάντησή μας και με τους Γρεκάνους της Κάτω Ιταλίας, σειρά έχει η συνάντηση με την παράδοση των πνευστών της Σκωτίας», τονίζουν οι διοργανωτές.

"Sponsored links"

Η μουσική των λαϊκών πνευστών συνεχίζει να γράφει ιστορία στον τόπο μας παντρεύοντας μοναδικά  τους ήχους του χθες και του σήμερα δημιουργώντας μια μοναδική ακουστική και πολιτισμική εμπειρία.

Φέτος θα δοθεί η ευκαιρία στους επισκέπτες μας να παρακολουθήσουν ένα μικρό σεμινάριο (6μ.μ.) για την ιστορία και την κατασκευή της ασκομαντούρας, με τους Περικλή Σχοινά, Κωστή Μουζουράκη, Γιώργη Καψάλη και Γιώργη Κουτεντάκη.

Θα ακολουθήσει καντάδα και κάλεσμα στα σοκάκια του χωριού.

Κατόπιν θα απολαύσουμε τον ήχο της με έλληνες μουσικούς αλλά και με μουσικούς της Σκωτίας, οι οποίοι θα δώσουν το δικό τους ηχόχρωμα στη βραδιά.

Μαζί μας οι:

Περικλής Σχοινάς, Δαμιανός Βασιλάκης, Γιάννης Ρομπογιαννάκης και ο Κωστής Μουζουράκης με τη μουσική Ομάδα του Πολιτιστικού Συλλόγου Γέργερης.

Από τη Σκωτία μαζί μας οι Steve Jackson, John Atkinson-Milmoor, Doog Radcliffe.

Μουσική Επιμέλεια: Κωστής Μουζουράκης

"Sponsored links"

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Διαβάστε επίσης
διαφημίσεις