20.8 C
Chania
Thursday, March 28, 2024

Ποιοι εργαζόμενοι θα λάβουν την Παρασκευή το επίδομα των 534 ευρώ

Ημερομηνία:

Νέα πληρωμή της ειδικής αποζημίωσης των 534 ευρώ για τους εργαζομένους που έχουν μπει σε αναστολή αλλά και της οικονομικής ενίσχυσης βραχυχρόνιας εργασίας για μισθωτούς που έχουν ενταχθεί στο «Συν-Εργασία» εξήγγειλε ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Γιάννης Βρούτσης για την ερχόμενη Παρασκευή 28/8.

Σύμφωνα με το υπουργείο Εργασίας, την Παρασκευή 28 Αυγούστου προγραμματίζεται το σύνολο των πληρωμών για αναστολές και πρόγραμμα «Συν-Εργασία» για τους παρακάτω εργαζομένους – δικαιούχους:

• Εργαζομένους που έχουν κάνει μονομερείς υπεύθυνες δηλώσεις με δικαίωμα υποχρεωτικής επαναπρόσληψης σε τουριστικές και άλλες επιχειρήσεις μηνός Ιουλίου.

• Εργαζομένους σε επιχειρήσεις τουρισμού – Μεταφορών – Πολιτισμού – Αθλητισμού για αναστολές συμβάσεων μηνός Ιουλίου.

• Εργαζομένους που εντάχθηκαν στο πρόγραμμα «Συν-Εργασία» κατά τον μήνα Ιούλιο, προκειμένου να λάβουν την οικονομική ενίσχυση βραχυχρόνιας εργασίας.

Oπως εξήγησε ο κ. Βρούτσης, το υπουργείο Εργασίας έχει διαθέσει μέχρι τώρα 1,149 δισ. για αποζημιώσεις ειδικού σκοπού που αντιστοιχούν σε 1.897.340 εργαζομένους και ελεύθερους επαγγελματίες καθώς και συνολικά 420,3 εκατ. ευρώ προς τον e-EΦΚΑ για την ασφαλιστική τους κάλυψη. Συνολικά έχουν διατεθεί πάνω από 1,5 δισ. για 1,9 εκατ. εργαζομένους και ελεύθερους επαγγελματίες.

Αναλυτικότερα, διατέθηκαν:

• Το ποσό των 648,02 εκατ. για 810.028 άτομα για αποζημίωση ειδικού σκοπού περιόδου Μαρτίου – Απριλίου.

• Το ποσό των 212,89 εκατ. για 542.244 άτομα για τον Μάιο.

• Το ποσό των 129,01 εκατ. για μονομερείς δηλώσεις εργαζομένων στον τουρισμό για 275.598 άτομα.

• Το ποσό των 109,43 εκατ. στους 6 επιστημονικούς κλάδους – ελεύθερους επαγγελματίες για 182.839 άτομα.

• Το ποσό των 45,87 εκατ. για 57.345 άτομα των ειδικών κατηγοριών, καλλιτέχνες, ξεναγοί κ.λπ.

• Το ποσό των 4,04 εκατ. για 29.286 άτομα ενταγμένα στο πρόγραμμα «Συν-Εργασία» για τον Ιούνιο.

• Το ποσό των 420,3 εκατ. στον e-ΕΦΚΑ για την ασφαλιστική κάλυψη των παραπάνω κατηγοριών.

"google ad"

Ο κ. Βρούτσης διευκρίνισε πως προετοιμάζονται νέες πολιτικές για την ενίσχυση της αγοράς εργασίας και ανακοίνωσε ότι οι πληρωμές κάθε μήνα αναφοράς πραγματοποιούνται στους τραπεζικούς λογαριασμούς των εργαζομένων μέχρι το τέλος του επόμενου μήνα και αυτό διότι, υποχρεωτικά, πρέπει πρώτα να γίνουν οι απαραίτητες διασταυρώσεις και έλεγχοι και να αποφευχθούν οι διπλοπληρωμές.

kathimerini.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στο ΕΠΙ ΓΗΣ IV, την Παρασκευή 29 Μαρτίου στην Ηλεία ο Χανιώτης ερευνητής Κωνσταντίνος Χαρτζουλάκης

Ο σπουδαίος ερευνητής Κωνσταντίνος Χαρτζουλάκης πτυχιούχος της Γεωπονικής Σχολής...