15.8 C
Chania
Friday, April 19, 2024

Ποιο είναι το Ταμείο Ασφαλιστικών Εταιρειών που μπαίνει Στρατηγικός Επενδυτής στη Συνεταιριστική Τράπεζα Χανίων;

Ημερομηνία:

Σύμφωνα με δημοσίευμα του bankingnews.gr το Ταμείο Ασφαλιστικών Εταιρειών έχει εκδηλώσει ενδιαφέρον να καλύψει το 50%, δηλαδή 11 εκατομμύρια ευρώ από την ανακεφαλαιοποίηση της Συνεταιριστικής Τράπεζας Χανίων.

Στο σχετικό δημοσίευμα τονίζεται ότι:

Η συνεταιριστική τράπεζα Χανίων χρειάζεται για να ανακεφαλαιοποιηθεί  22,5 εκατ. ευρώ, ενώ η αύξηση ολοκληρώνεται στις 10 Δεκεμβρίου.

Η συμμετοχή του Ταμείου Ασφαλιστικών Εταιριών θα είναι μακράς πνοής και προϋποθέτει τη συγκέντρωση από τους συνεταίρους των κεφαλαίων που απαιτούνται για τη διασφάλιση ικανοποιητικής κεφαλαιακής βάσης της Τράπεζας.

Στο πλαίσιο της συμφωνίας, ενός νέος μέτοχος θα έχει δικαίωμα συμμετοχής στη διοίκηση της τράπεζας, ώστε να μπορεί να επιτελεί ρόλο στρατηγικού εταίρου.

Ωστόσο η συμφωνία τελεί υπό την έγκριση της Τράπεζας της Ελλάδος.

Σε 450 εκατ. ευρώ τα κεφάλαιο του Ταμείου Ασφαλιστικών Εταιρειών

Σύμφωνα με την “ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ” στα 450 εκατ. ευρώ ανέρχονται τα κεφάλαια του Ταμείου Επαγγελματικής Ασφάλισης – Επικούρισης Ασφαλιστών και Προσωπικού Ασφαλιστικών Επιχειρήσεων (ΤΕΑ-ΕΑΠΑΕ), η διαχείριση των οποίων έχει ανατεθεί σε ιδιώτες επαγγελματίες.

Τη διαχείριση των κεφαλαίων του ΤΕΑ-ΕΑΠΑΕ έχουν αναλάβει η Alpha Trust και οι εταιρείες Αsset Μanagement της Εθνικής και της Eurobank, σε ποσοστό 30% εκάστη, ενώ το υπόλοιπο 10% αναλαμβάνει η Πειραιώς Asset Management. Οι τέσσερις εταιρείες επελέγησαν ύστερα από διαγωνισμό, όπως επίσης και η Εθνική Τράπεζα, που αναλαμβάνει θεματοφύλακας.

Το ΤΕΑ-ΕΑΠΑΕ, στο οποίο είναι ασφαλισμένοι οι εργαζόμενοι στις ιδιωτικές ασφαλιστικές εταιρείες, είναι ένα από τα τέσσερα επαγγελματικά ταμεία που δημιουργήθηκαν ως Νομικά Πρόσωπα Ιδιωτικού Δικαίου, μετά την ενοποίηση των επικουρικών ταμείων. Τα υπόλοιπα τρία είναι αυτά που δημιουργήθηκαν από τους εργαζομένους των κλάδων των πετρελαιοειδών, των φαρμακοϋπαλλήλων και των υπαλλήλων στα σούπερ μάρκετ. Το ΤΕΑ-ΕΑΠΑΕ αποτελεί το μεγαλύτερο επαγγελματικό ταμείο, με υπό διαχείριση κεφάλαια 450 εκατ. ευρώ, 8.500 ασφαλισμένους και 5.000 συνταξιούχους.

Παγκρήτια συνεταιριστική τράπεζα

Σύμφωνα με το δημοσίευμα του bankingnews.gr, ενδιαφερόμενοι έχουν υπάρξει, πληροφορίες αναφέρουν ότι έχουν βρεθεί 3 ενδιαφερόμενοι αλλά ζητούν να υλοποιήσουν οικονομικό έλεγχο και προφανώς ζητούν χρόνο.

Η Παγκρήτια έχει βρει τα κεφάλαια αλλά χρόνος δεν υπάρχει.

Εναπόκειται καθαρά στην ΤτΕ αν θα δώσει και με ποιες δικλείδες ασφαλείας θα δώσει χρόνο σε όποιες τράπεζες το ζητήσουν.

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Εκδήλωση για τα 200 χρόνια από τη Σφαγή στο Λαφονήσι

Φέτος συμπληρώνονται διακόσια χρόνια από τη Σφαγή στο Λαφονήσι Κισσάμου, που έγινε από...

Κρήτη: Πειθαρχική δίωξη κατά αντιδημάρχου για παράνομες μεταδημοτεύσεις!

Βόμβα στην Αυτοδιοίκηση της Κρήτης ! Την Πειθαρχική δίωξη...