14.8 C
Chania
Saturday, April 20, 2024

Πολάκης «απαντά» σε Τσακαλώτο για τα αρχηγικά κόμματα

Ημερομηνία:

Με ανάρτησή του στο Facebook, o Παύλος Πολάκης έκανε νέα παρέμβαση στα εσωκομματικά του ΣΥΡΙΖΑ, μετά τα όσα είπε στη συνέντευξή του στο «Βήμα» ο Ευκλείδης Τσακαλώτος σχετικά με το αν ο ΣΥΡΙΖΑ μετατρέπεται σε αρχηγικό κόμμα.

Υπενθυμίζεται ότι ο τέως ΥΠΟΙΚ είχε σημειώσει ότι «οι παραδοσιακοί ιστορικοί και κυρίως τα μέσα ενημέρωσης εξηγούν την ιστορική διαδρομή και τις καμπές της Ιστορίας ως προσωπική υπόθεση μεγάλων ηγετών όπως ο Τσόρτσιλ, ο Στάλιν, ο Ρούζβελτ ή – για την Ελλάδα – ο Βενιζέλος, ο Κωνσταντίνος Καραμανλής, ο Ανδρέας Παπανδρέου. Δεν έχουν σημασία οι πολιτικές και κοινωνικές διεργασίες. Τα μέσα ενημέρωσης προσπαθούν να πείσουν τον Αλέξη να συμπεριφέρεται σαν τους άλλους. Αγνοούν ότι στις αποσκευές της ανανεωτικής και ριζοσπαστικής Αριστεράς υπάρχει έντονα η κριτική στην “προσωπολατρία” και κυρίως στις συνέπειές της. Δεν θυμούνται ότι το έργο το έχουμε ξαναδεί στο παρελθόν και ότι στον χώρο μας η “προσωπολατρία” δεν βρίσκει γόνιμο έδαφος. Φυσικά δεν υποτιμώ τη συμβολή των προσωπικοτήτων, για παράδειγμα ο ΣΥΡΙΖΑ χρωστά στον Αλέξη την έννοια της κυβερνώσας Αριστεράς. Σε κάθε περίπτωση όμως το αρχηγικό κόμμα – που άλλωστε δεν είναι και στις προθέσεις του Αλέξη – είναι στα αζήτητα της Ιστορίας».

Σε αυτό το σχόλιο του Ε. Τσακαλώτου -χωρίς, πάντως, να τον κατονομάζει- φαίνεται ότι απάντησε ο Π. Πολάκης, γράφοντας ότι «όταν ήμουνα διευθυντης στη ΜΕΘ, που είναι το “προκεχωρημένο φυλάκιο” της εφαρμοσμένης βαρειας κλινικής Ιατρικης η οποία απαιτεί βαθειά γνωση και συλλογικη λειτουργία ΟΛΗΣ της ομάδας ,απο τους γιατρους ,τους νοσηλευτές ,τους φυσιοθεραπευτές ,το βοηθητικό προσωπικό κλπκλπ ,υπήρχαν ΠΟΛΛΕΣ στιγμές που σε κάποια πολύ σοβαρά περιστατικά

-είτε έπρεπε να ληφθεί πολύ γρήγορα κάποια απόφαση δυσκολης παρεμβασης κρίσιμης για τη ζωη του ασθενή

-είτε κάποιος έπρεπε ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΤΗΝ ΕΥΘΥΝΗ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕΙ ποια στρατηγική θεραπείας θα ακολουθούνταν στον ασθενη καθως υπήρχαν διαφορετικές (επιστημονικά στοιχειοθετημένες) απόψεις ανάμεσα στα μέλη της ομάδας

ΑΥΤΟΣ Ο ΚΑΠΟΙΟΣ ειναι ο αρχηγός… στην προκειμένη περίπτωση ο διευθυντης της ΜΕΘ .Αν δεν το κάνει ,τότε δεν μπορεί να είναι επι της ουσίας διευθυντης γιατί δεν θα σωθεί τελικά ο ασθενης.

Γι αυτό κατέληξα και στο συμπέρασμα που το έχω πει πολλές φορές:
Αρχηγός χωρίς ομάδα είναι μηδέν ,αλλά και ΟΜΑΔΑ ΧΩΡΙΣ ΑΡΧΗΓΟ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΣΗΣ ΜΗΔΕΝ!
Με λίγα λόγια και πέρα από το επιστημονικό παράδειγμα ,μιλώντας για την κοινωνική εξέλιξη:
-Το ΠΡΩΤΑΡΧΙΚΟ είναι η κίνηση των μαζών και η συλλογική τους έκφραση
-ΤΟ ΚΑΘΟΡΙΣΤΙΚΟ είναι η προσωπικότητα που θα ηγηθεί και θα ΣΥΜΠΥΚΝΩΣΕΙ-ΠΥΡΟΔΟΤΗΣΕΙ-ΚΑΤΕΥΘΥΝΕΙ αυτή την κίνηση…
ΥΓ. Σκέψεις μετά που διάβασα κάτι συνεντεύξεις στην έγκριτη του ΔΟΜ… περι αζήτητων της ιστορίας, την οποία ιστορία όλοι πρέπει να μελετάμε συνεχώς!».

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στέφανος Κασσελάκης: Η παρουσίαση του ευρωψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ | Παρακολουθήστε ζωντανά

Το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ παρουσίασε από το Κέντρο Πολιτισμού...

Η Χανιώτισσα συγγραφέας Μάρω Δούκα υποψήφια ευρωβουλευτής με τη Νέα Αριστερά

Την υποψηφιότητα της διακεκριμένης συγγραφέως Μάρως Δούκα για τις...

Με Βέφα Αλεξιάδου, Αγγελική Ηλιάδη και Εύη Βατίδου το ΛΑΟΣ στις Ευρωεκλογές 2024

Τους 42 υποψήφιους για τις Ευρωεκλογές του Ιουνίου ανακοίνωσε...