15.8 C
Chania
Thursday, March 28, 2024

“Πολεμάμε τον COVID-19 με όπλο την παράνομη υπαίθρια διαφήμιση;”: Kαταγγελία του Συλλόγου SOS Τροχαία Ατυχήματα

Ημερομηνία:

Με κείμενο που έδωσε στη δημοσιότητα ο Πανελλήνιος Σύλλογος SOS Τροχαία Ατυχήματα αναφέρει τα εξής σχετικά με την τοποθέτηση αφισών στις στάσεις των λεωφορείων:

Εάν η πολιτεία έδειχνε για την επιδημία των τροχαίων συγκρούσεων  το ένα δέκατο του ενδιαφέροντος που έδειξε για την επιδημία του κορονοιού  δεκάδες χιλιάδες ζωές θα είχαν σωθεί στη χώρα μας.

Αλλά με το αν δεν ανθίζει ζωή, ούτε γίνετε πολιτική.

Γέμισε ξαφνικά η Αθήνα με αφίσες με το εθνόσημο και την υπογραφή ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ –Κυβέρνηση με περιεχόμενο όπως: «Η αφίσα αυτή έχει ύψος 2 ΜΕΤΡΑ όσο και η απόσταση που πρέπει να κρατάμε:)»

Οι περισσότερες απ αυτές τις αφίσες είναι τοποθετημένες σε διαφημιστικά πλαίσια που υπάρχουν στις στάσεις των λεωφορείων ΚΑΘΕΤΑ στην ροη της κυκλοφορίας, γεγονός ΠΑΡΑΝΟΜΟ.

Άραγε κανείς στην κυβέρνηση δεν έχει ακούσει τίποτα περί παράνομης υπαίθριας διαφήμισης, περί απόσπασης προσοχής, περί ανθρώπων που έχουν χάσει τη ζωή τους, περί Δημάρχων και άλλων αξιωματούχων που έχουν καταδικαστεί, περί αποζημιώσεων που έχει καταβάλει το Δημόσιο στις οικογένειες των θυμάτων;

Κάποιον, μακαρίτη, Άρη Σταθάκη μήπως τον θυμούνται;  Ήταν και βουλευτής του κόμματος τους και πρόεδρος της Επιτροπής Οδικής Ασφάλειας της Βουλής που ασχολήθηκε επί των ημερών του συστηματικά με το θέμα.

Λένε κάποιοι πως οι νόμοι υπάρχουν για να καταπατώνται. Κι αν δεν τους καταπατήσει η ίδια η εξουσία πως θα τους καταπατήσει ο «απλός πολίτης» ή ο επιχειρηματίας/επενδυτής στην υπαίθρια διαφήμιση.

Έτσι έχουν τα πράγματα:  Η μάχη ενάντια στον COVID-19 θα δοθεί μ όλα τα μέσα ακόμα κι αν προκαλέσουμε μερικούς θανάτους από τροχαία. Κανείς δεν πρόκειται να ασχοληθεί, ούτε τα δελτία, ούτε οι επιδημιολόγοι, ούτε η κοινή γνώμη, είμαστε όλοι τόσο εξοικειωμένοι μ αυτούς…

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ