Πολεμική Αεροπορία: 125 νεκροί σε 81 περιστατικά από το 1990

Κανένα σχόλιο

Η Πολεμική Αεροπορία έχει θρηνήσει 125 στρατιωτικούς την περίοδο 1990-2018.

Οι στρατιωτικοί σκοτώθηκαν εν ώρα καθήκοντος τα τελευταία 28 χρόνια ενώ 81 αεροσκάφη καταστράφηκαν.

Από το 1990 μέχρι σήμερα έχουν πέσει δεκατέσσερα F4, δεκατρία Mirage 2000, όπως αυτό που χάθηκε την Πέμπτη, δεκατρία 13 A-7 Corsair, δώδεκα F16 διαφόρων κατηγοριών, έξι F1 και δύο C130.

"Sponsored links"

Οι μισοί από τους 125 νεκρούς έχασαν τη ζωή τους στην πτώση του C130 στο όρος Όθρυς στην Εύβοια.

Άξιο αναφοράς είναι το γεγονός ότι μόλις δύο αεροσκάφη από τα 81 έχουν πέσει κατά τη διάρκεια εικονικών αερομαχιών με τουρκικά.

Το 1992 ο υποσμηναγός Νίκος Σιαλμάς, χάνει τη ζωή του στην περιοχή του Άη Στράτη όταν το παλαιό Μirage F1 που χειριζόταν δεν άντεξε κατά την αναμέτρηση με τουρκικά F16 και καρφώθηκε στη θάλασσα.

Το 2006 ο σμηναγός Κώστας Ηλιάκης χάνει τη ζωή του στην περιοχή της Καρπάθου όταν τούρκικο F16 καρφώνεται στην καλύπτρα του αεροσκάφους του σκοτώνοντας τον ακαριαία.

reader.gr

Στα : Ελλαδα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Διαβάστε επίσης
διαφημίσεις