Πολιτική συμφωνία για έναρξη διαπραγματεύσεων με Βόρεια Μακεδονία και Αλβανία

Κανένα σχόλιο

Σε πολιτική συμφωνία για την έναρξη ενταξιακών διαπραγματεύσεων με την Αλβανία και την Βόρεια Μακεδονία κατέληξαν την Τρίτη (24.3) οι αρμόδιοι υπουργοί για τις ευρωπαϊκές υποθέσεις κατά τη διάρκεια συνεδρίασης μέσω τηλεδιάσκεψης του Συμβουλίου Γενικών Υποθέσεων η οποία πραγματοποιήθηκε μέσω τηλεδιάσκεψης.

«Χαίρομαι πολύ που τα κράτη μέλη της Ε.Ε τα οποία κατέληξαν σήμερα σε πολιτική συμφωνία για την έναρξη των ενταξιακών συνομιλιών με την Αλβανία και την Βόρεια Μακεδονία. Συγχαίρω ολόψυχα και τις δύο χώρες. Αυτό στέλνει επίσης ένα δυνατό και σαφές μήνυμα σε όλα τα Δυτικά Βαλκάνια: το μέλλον σας είναι στην ΕΕ» δήλωσε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο επίτροπος ΕΕ για τη διεύρυνση Όλιβερ Βαρέλι.

Παρά τα εμπόδια, η αίσθηση της αντοχής και της αποφασιστικότητάς μας επικράτησε τόνισε μεταξύ άλλων από την πλευρά του ο Υπουργός Εξωτερικών  της Βόρειας Μακεδονίας Νικολά Ντιμιτρόφ.  «Συγχαρητήρια στους Ευρωπαίους φίλους μας για αυτήν την αναγνώριση. Συγχαρητήρια και σε όλους όσους δούλεψαν στην Βόρεια Μακεδονία σκληρά  και δεν σταμάτησαν να πιστεύουν . Η απόφαση της ΕΕ σε αυτή την δύσκολη εποχή αποτελεί ένα σύμβολο της πραγματικής της δύναμης. Είμαστε έτοιμοι να ξεκινήσουμε το επόμενο στάδιο του ταξιδιού ολοένα και προς τα μπρος.

"Sponsored links"

Στα : Ελλαδα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Διαβάστε επίσης
διαφημίσεις