15.8 C
Chania
Friday, April 26, 2024

Πολλά ερωτηματικά: Ο CEO της Pfizer Aλμπερτ Μπουρλά εξαργύρωσε το 60% των μετοχών του μετά την ανακοίνωση της αποτελεσματικότητας του εμβολίου

Ημερομηνία:

Ο CEO της PfizerΑλμπερτ Μπουρλά, σύμφωνα με δημοσίευμα του Business Insiderφέρεται να εξαργύρωσε το 62% των μετοχών του τη Δευτέρα, δηλαδή την ημέρα που η εταιρεία ανακοίνωσε ότι το πειραματικό της εμβόλιο ενάντια στον κορονοϊό έχει αποτελεσματικότητα 90%.

Ο επικεφαλής της Pfizer, με βάση το ρεπορτάζ, πούλησε 132,508 μετοχές, με μια μέση τιμή στα 41.94 δολάρια ανά μετοχή, ή αλλιώς, για 5,6 εκατατομμύρια δολάρια.

Αναφέρεται επίσης πως μετά την ανακοίνωση για την αποτελεσματικότητα του εμβολίου, η εταιρεία ανέβασε τη μετοχή της κατά 15% τη Δευτέρα 09.11.2020, παρόλο που το υψηλό 52 εβδομάδων της εταιρείας ήταν στα 41.99 δολάδια ανά μετοχή.

Αυτό σημαίνει πως οι μετοχές του πωλήθηκαν στην υψηλότερη αξία που έπιασαν κατά τον τελευταίο χρόνο.

Ο κύριος Μπουρλά δεν απάντησε στο αίτημα του ομίλου να κάνει κάποιο σχόλιο για την πώληση των μετοχών του.

Τη Δευτέρα, η Pfizer και ο Γερμανός συνεργάτης της BioNTech δήλωσαν ότι το εμβόλιο για τον Covid-19 βρέθηκε να είναι πάνω από 90% αποτελεσματικό.

Σημειώνεται πως ο κ. Μπουρλά εξακολουθεί να έχει 81,812 μετοχές της φαρμακοβιομηχανίας Pfizer.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Π. Πολάκης: «Μας ταΐζει σανό ο Μητσοτάκης!»

Σχολιάζοντας την κατάσταση με τις τιμές των καυσίμων, ο...

Η Ελλάδα καταγράφει το δεύτερο χαμηλότερο ποσοστό απασχόλησης στην ΕΕ

Το δεύτερο χαμηλότερο ποσοστό απασχόλησης στην ΕΕ καταγράφει η Ελλάδα το...