Πολυνομοσχέδιο: Αφορόλογητο μόνο μέσω καρτών, υποχρεωτικά με πλαστικό χρήμα οι συναλλαγές πάνω από 500 ευρώ

Κανένα σχόλιο

Διατάξεις για τον πτωχευτικό κώδικα των επιχειρήσεων, για την οικειοθελή αποκάλυψη αδήλωτων εισοδημάτων καθώς και για τις ηλεκτρονικές συναλλαγές περιλαμβάνονται στο πολυνομοσχεδιο που κατέθεσαν στη Βουλή αργά το βράδυ της Δευτέρας τα υπουργεία Δικαιοσύνης και Οικονομικών.

Το πολυνομοσχέδιο έχει τίτλο “Πτωχευτικός Κώδικας, Διοικητική Δικαιοσύνη, Τέλη – Παράβολα, Οικειοθελής αποκάλυψη αδήλωτων εισοδημάτων, Ηλεκτρονικές συναλλαγές, Τροποποιήσεις του ν. 4270/2014 και λοιπές διατάξεις”, θα ψηφιστεί με την διαδικασία του επείγοντος και η συζήτηση του στην αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή αναμένεται να ξεκινήσει το πρωί της ερχόμενης Τετάρτης.

Σύμφωνα με το νομοσχέδιο μειώνεται από 1.500 σε 500 ευρώ το ύψος των συναλλαγών μεταξύ των καταναλωτών και των επιχειρήσεων πάνω από το οποίο οι συναλλαγές θα  πραγματοποιούνται μόνο με τη χρήση πλαστικού χρήματος και δεν επιτρέπεται εξόφληση με μετρητά για συναλλαγές μεταξύ καταναλωτών και επιχειρήσεων για ποσό πάνω των 500 ευρώ ενώ καθιερώνεται πρόγραμμα κληρώσεων με βάση συναλλαγές που έχουν γίνει με πλαστικό χρήμα ετήσιου κόστους έως 12 εκατ. ευρώ.

"Sponsored links"

Σύμφωνα με τις διατάξεις του πολυνομοσχεδίου, το “κτίσιμο” του αφορόλογητου θα δομείται με την υποχρέωση των φορολογουμένων να καλύπτουν μέσω ηλεκτρονικών μέσων πληρωμής τουλάχιστον το 10% για εισοδήματα 1-10.000 ευρώ, 15% για εισοδήματα 10.000,01-30.000 ευρώ και 20% για εισοδήματα 30.000,01-60.000 ευρώ (κλιμακωτά ανά τμήμα εισοδήματος).

Για την εθελοντική αποκάλυψη κεφαλαίων, σύμφωνα με το νομοσχέδιο, προβλέπεται προσαύξηση του φόρου που αναλογούσε κατά το χρόνο της απόκρυψης με συντελεστές 8-10%. Η δυνατότητα οικειοθελούς αποκάλυψης αδήλωτων εισοδημάτων παρέχεται ως 31 Μαϊου 2017. Για όσες δηλώσεις υποβληθούν έως 31.3.2017 ο πρόσθετος φόρος ορίζεται σε 8% του οφειλόμενου φόρου ενώ για δηλώσεις που θα υποβληθούν μετά την 31.3.2017 ο πρόσθετος φόρος θα ανέρχεται σε 10% του κύριου φόρου.

topontiki.gr

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Διαβάστε επίσης
διαφημίσεις
τι παίζει τώρα στον kritifm1015

No upcoming events for today