20.8 C
Chania
Friday, April 19, 2024

Πολυπληθής η παγκρήτια αντιφασιστική πορεία στα Χανιά | Φωτός

Ημερομηνία:

Μεγάλη ήταν η συγκέντρωση και πορεία που πραγματοποιήθηκε χθες στα Χανιά σε απάντηση στη διαδήλωση και στα επεισόδια της πορείας για τη Μακεδονία που πραγματοποιήθηκε στις 6 Ιουνίου που οδήγησαν στη σύλληψη 3 αντιφασιστών και τον ξυλοδαρμό τους στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Χανίων, όπως καταγγέλλουν οι ίδιοι οι συλληφθέντες και αναφέρεται σε ανακοινώσεις των φορέων που συμμετείχαν.

Στη συγκέντρωση κάλεσαν η κατάληψη Rosa Nera, το Κοινωνικό Στέκι – Στέκι Μεταναστών αλλά και η Παγκρήτια Συνέλευση Αναρχικών ενώ ξεχωριστό μπλοκ είχαν και οι φοιτητές της Ενωτικής Πρωτοβουλίας.

Το Κοινωνικό Στέκι – Στέκι Μεταναστών ανέφερε:

“… κάθε συλλογικότητα και ο καθένας και κάθε μία πρέπει να παίρνει θέση και να καταδικάζει οποιαδήποτε προσπάθεια οικειοποίησης του δημόσιου χώρου από τα εθνικιστικά παραληρήματα των «Μακεδονομάχων» και των συμμάχων τους της Χρυσής Αυγής καθώς και για την καθημερινή συνεργασία αυτών με την αστυνομία! Η μαζική απάντηση που έδωσε το αντιφασιστικό κίνημα στο Βερολίνο πριν λίγες ημέρες  που καταδίκασε και επισκίασε το εθνικιστικό συλλαλητήριο του ακροδεξιού AfD πρέπει να γίνει παράδειγμα για όλους μας στην καταπολέμηση του φασισμού.”

ενώ σε σχετικό κείμενο – κάλεσμα η κατάληψη Rosa Nera σημείωνε:

“…αν θέλουμε να είμαστε νοήμονες και όχι θύματα νέων πολέμων ας μην αγωνιζόμαστε για το ποιος θα μας εκμεταλλεύεται αλλά για την κατάργηση της εκμετάλλευσης. Η φιλία και η συνεργασία, η διαπολιτισμική συνύπαρξη που μπορεί να φτάνει από την κοινή ταξική πάλη μέχρι απλά πράγματα όπως οι μικτοί γάμοι και η ανάπτυξη της φιλίας είναι μια πιθανότητα σε όλα τα Βαλκάνια . Ένα άλλο σενάριο είναι οι μεγάλες ιδέες, οι εκατόμβες νεκρών και οι δικτατορίες όπως μας προτείνουν ξανά οι φασίστες διοργανωτές των συλλαλητηρίων. Διαλέγετε.”

Η πορεία ήταν ειρηνική με συνθήματα αντι-εθνικιστικά, αντιφασιστικά. Ξεκίνησε από την Πλατεία Δημοτικής Αγοράς διέσχισε τους κεντρικούς δρόμους της πόλης, επέστρεψε στη δημοτική αγορά και κατέβηκε μετά την Χάληδων για να περάσει μέσα από το Παλιό Λιμάνι και να καταλήξει στην Πλατεία Σπλάντζιας. Ανα σημεία διαδηλωτές έγραψαν συνθήματα στους τοίχους.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι η παρουσία της αστυνομίας ήταν έντονη με δύο διμοιρίες των ΜΑΤ να ακολουθούν τους διαδηλωτές από κάποια απόσταση. Η αστυνομία δεν ακολούθησε τους διαδηλωτές κατά τη διέλευσή τους από το παλιό λιμάνι.

Οι φωτογραφίες από τη σελίδα apatris.info

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Έρευνα Eteron: Ο αθέατος κόσμος της εργασίας των νέων – Δεν βγάζουν τον μήνα

Η νέα έρευνα του Eteron που παρουσιάζουμε σήμερα εντάσσεται στο ερευνητικό πρόγραμμα “Youth...

Επιστολή: Απαραίτητος καθαρισμός των οικοπέδων

Του Δημήτρη Κ. Τυραϊδή * Κύριε δ/ντά, Θέλω μέσω της έγκριτης...

Κρήτη: Ευρωπαϊκή Γαστρονομική Περιφέρεια 2026

Την Πέμπτη 18 Απριλίου 2024 πραγματοποιήθηκε στο Μεσογειακό Αγρονομικό...

700.000 ακίνητα στα χέρια ξένων funds, και οι Έλληνες δεν έχουν πού να μείνουν

Με το στεγαστικό πρόβλημα να γιγαντώνεται, και αυτή η...