17.8 C
Chania
Wednesday, April 24, 2024

Πολωνία: Δύο νέοι μονόλιθοι εμφανίστηκαν μεγαλώνοντας το μυστήριο

Ημερομηνία:

Το μυστήριο με τους μονόλιθους συνεχίζεται αμείωτο. Ο ένας μετά τον άλλο εμφανίζονται και εξαφανίζονται από διάφορα μέρη του πλανήτη χωρίς κανείς να ξέρει τι είναι, ποιος τα τοποθετεί και τα βγάζει, με ποιο μηχανισμό κλπ.

Δύο μυστηριώδεις μονόλιθοι, παρόμοιοι με αυτούς που εμφανίστηκαν στις ΗΠΑ, τη Ρουμανία, το Ηνωμένο Βασίλειο και άλλού, εμφανίστηκαν τώρα στην Πολωνία.

Όπως αναφέρει η Daily Mail το πρώτο εντοπίστηκε στην πόλη Kielce στη θέση ενός πρώην λατομείου που μετατράπηκε σε φυσικό καταφύγιο, ενώ το δεύτερο βρέθηκε στις όχθες του ποταμού Βιστούλα κοντά στη Βαρσοβία.

Ο μονόλιθος στο Kielce ανακαλύφθηκε την Τετάρτη το πρωί από έναν υπάλληλο. «Είναι κατασκευασμένο από μέταλλο και έχει εγκατασταθεί σταθερά και επαγγελματικά.Έχει ύψος περίπου 2,5-3 μέτρα. Δεν ξέρουμε ακριβώς πότε εμφανίστηκε, είτε την Τρίτη αφου έπεσε η νύχτα ή τα ξημερώματα της Τετάρτης. Κανείς δεν είδε τίποτα. Δυστυχώς, δεν υπάρχει σύστημα παρακολούθησης σε αυτό το μέρος», είπε ο συγκεκριμένος υπάλληλος.

Ο δεύτερος μονόλιθος

Ο δεύτερος μονόλιθος εμφανίστηκε στις όχθες του ποταμού Βιστούλα στην πρωτεύουσα, Βαρσοβία, το απόγευμα της Τετάρτης.

Ο Sergiusz Kieruzel, εκπρόσωπος της Πολωνικής Αρχής Υδάτων δήλωσε: «Αυτό σίγουρα δεν είναι η πρωτοβουλία μας. Θα ελέγξουμε εάν υπήρχε άδεια για τη δημιουργία μιας τέτοιας εγκατάστασης. ”

Εν τω μεταξύ, ένας δρομέας είπε στα τοπικά ΜΜΕ ότι τρέχοντας στη συνηθισμένη διαδρομή κατά μήκος του Βιστούλα την Τετάρτη το πρωί, όπου κάνει την προπόνησή του συνάντησε τον μονόλιθο.

«Είναι πανομοιότυπο με τους μονόλιθους στις ΗΠΑ και τη Ρουμανία. Από χάλυβα, ύψους τριών μέτρων. Ποιος ξέρει τι συμβαίνει; ”

Ο πρώτος μονόλιθος

Οι Πολωνοί μονόλιθοι είναι οι τελευταίοι μιας αλυσίδας μονόλιθων πρωτός της οποίας ήταν ένας που εμφανίστηκε στην έρημο της Γιούτα τον περασμένο μήνα, πυροδοτώντας συγκρίσεις με αυτές που φαίνονται στην ταινία του Stanley Kubrick 2001: A Space Odyssey.

Οι θεωρίες για την προέλευσή τους είναι πολλές. Καλλιτέχνες, εξωγήινοι ή εξειδικευμένα στελέχη μάρκετινγκ κρύβονται από πίσω; Κανείς δεν γνωρίζει.

Το ότι μερικοί από τους μονόλιθους εξαφανίστηκαν όσο γρήγορα εμφανίστηκαν πρόσθεσε ακόμα μεγαλύτερο μυστήριο στην υπόθεσή τους.

"google ad"

topontiki.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Β. Κασσελάκης: “Ο ξάδερφος μου Στέφανος Κασσελάκης επαναπροσδιορίζει την Αριστερά”

«Πλεονέκτημα και μειονέκτημα το επώνυμό μου», τονίζει ο υποψήφιος...

Κλείνει μεγάλο τμήμα της Ηρώων Πολυτεχνείου λόγω έργων της ΔΕΥΑΧ

Η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης Χανίων σας ενημερώνει ότι...

Δράσεις ανάδειξης του εξαιρετικού παρθένου ελαιόλαδου «Kriti»

Η Περιφέρεια Κρήτης και το Ελληνικό Μεσογειακό Πανεπιστήμιο, σε...

easyJet: Εξι νέες συνδέσεις με την Κρήτη φέτος – Δύο για Χανιά

Είκοσι δύο νέες συνδέσεις με Ελλάδα προσφέρει αυτό το...