Πορεία αλληλεγγύης υπέρ των Κούρδων το Σάββατο στο Ηράκλειο

Κανένα σχόλιο

Πορεία ενάντια στην εισβολή του τουρκικού στρατού στη βόρεια Συρία διοργανώνεται το Σάββατο 19 Οκτωβρίου στο Ηράκλειο.

Η συγκέντρωση θα πραγματοποιηθεί στη 1 το μεσημέρι του Σαββάτου στην πλατεία Λιονταριών, με σκοπό να εκφραστεί η αλληλεγγύη των διαδηλωτών προς τους Κούρδους και τη Ροζάβα.

«Αυτή την περίοδο είναι ζήτημα να αναπτυχθεί ένα ευρύ αντιπολεμικό κίνημα, να πλαισιωθούν και να αναπτυχθούν οι δράσεις και κινήσεις αλληλεγγύης σε όλον τον κόσμο. Χαιρετίζουμε αγωνιστικά τις κινήσεις αλληλεγγύης που έχουν γίνει το προηγούμενο διάστημα και δεσμευόμαστε ότι θα σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων υψώνοντας τη σημαία της διεθνιστικής αλληλεγγύης σε πλήρη συστράτευση με την επανάσταση του 21ου αιώνα» αναφέρεται, μεταξύ άλλων, στη σχετική ανακοίνωση.

"Sponsored links"

Ψήφισμα και του Δήμου Ηρακλείου ενάντια στην εισβολή της Τουρκίας

«Το Δημοτικό Συμβούλιο Ηρακλείου καταδικάζει την επίθεση των ενόπλων δυνάμεων της Τουρκίας εναντίον της Συρίας που πραγματοποιείται στο βορειοανατολικό τμήμα της χώρας, που κατοικείται από Κούρδους πολίτες.

Είναι χαρακτηριστική η φωνή των γυναικών της Βορειοανατολικής Συρίας μέσα από τη δική τους ανοικτή επιστολή για αλληλεγγύη που δεν μπορεί παρά να αφυπνίσει και να συγκινήσει κάθε ελεύθερο άνθρωπο.

Το Δημοτικό Συμβούλιο Ηρακλείου καταγγέλλει απερίφραστα την εγκληματική αυτή ενέργεια ως κατάφωρη παραβίαση της εδαφικής ακεραιότητας και των εθνικών δικαιωμάτων της Συρίας, αλλά και την αδιαφορία των μεγάλων δυνάμεων που δεν διστάζουν να αιματοκυλίσουν λαούς και έθνη, παρακολουθώντας χωρίς να παρεμβαίνουν στο ξεκλήρισμα ολόκληρων λαών και εθνοτήτων.

Να σταματήσει τώρα η επίθεση του Τούρκικου Στρατού στη Συρία και να υπάρξουν άμεσες ειρηνευτικές πρωτοβουλίες από όλα τα εμπλεκόμενα μέρη ώστε η ειρήνη στη Συρία και την ευρύτερη περιοχή να επιστρέψει άμεσα».

Στα : Τοπικα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Διαβάστε επίσης
διαφημίσεις