Τσίπρας: “Ποτέ άλλοτε με εξαίρεση τα χρόνια της χούντας, δεν υπήρξε τέτοιο χάσμα ανάμεσα στην αλήθεια και στην εικόνα της μαζικής προπαγάνδας”

Κανένα σχόλιο
Μήνυμα ενότητας απέναντι στις επιθέσεις της κυβερνητικής παράταξης έστειλε ο Αλέξης Τσίπρας από το βήμα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ και παράλληλα, κάλεσε τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ να επιδείξουν αποφασιστικότητα στον αγώνα «φθοράς» της κυβέρνησης. Δεν ζήτησε εκλογές , ωστόσο κάλεσε από τη θέση της αντιπολίτευσης ο ΣΥΡΙΖΑ να ανατρέψει αυτό που η κυβέρνηση παρουσιάζει ως κανονικότητα και να εργαστεί για να φύγει αυτή η κυβέρνηση το συντομότερο δυνατό.

«Δεν πάει άλλο» με αυτούς που μας κυβερνούν διότι καταστρέφουν την οικονομία και την κοινωνία, διακήρυξε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και λίγο μετά συμπλήρωσε: «Είμαστε εδώ για να βάλουμε τα δυνατά μας ώστε να φύγει το συντομότερο αυτή η κυβέρνηση» είπε χαρακτηριστικά.

Ταυτόχρονα διεμήνυσε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα επιστρέψει – «να είστε βέβαιοι ότι θα επανέλθουμε γρήγορα», είπε – έχοντας «όχι μόνο το ηθικό και το πολιτικό κεφάλαιο, αλλά πλέον και την εμπειρία και την αποφασιστικότητα να βάλουμε μαζί με τους Έλληνες την Ελλάδα ξανά σε ένα δρόμο προόδου, δημοκρατίας, και κοινωνικής δικαιοσύνης».

Αν στο ένα σκέλος της ομιλίας του ο Αλέξης Τσίπρας επιχείρησε να τονώσει το ηθικό του ΣΥΡΙΖΑ και να τον συσπειρώσει, διακηρύσσοντας παράλληλα την περηφάνεια για το κυβερνητικό έργο του ΣΥΡΙΖΑ, το οποίο σύγκρινε με αυτό της ΝΔ διαπιστώνοντας τη σαφή υπεροχή του, στο υπόλοιπο μέρος της ομιλίας του καταφέρθηκε κατά της κυβέρνησης και της ΝΔ με βαρείς χαρακτηρισμούς.

"Sponsored links"

Παρουσίασε την διακυβέρνηση Μητσοτάκη με τα μελανότερα χρώματα: «Δεν είναι μια καλή επέτειος» σήμερα, είπε για τον ένα χρόνο από τις εκλογές, «ούτε για μας, ούτε για τη χώρα» διότι « ο τελευταίος ήταν ένας σκοτεινός χρόνος, για τη δημοκρατία, για την κοινωνία, για την οικονομία» κλπ.

Ειδικά στο πεδίο της οικονομίας επανέλαβε την κριτική ότι η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ παρέδωσε μια οικονομία σε ανάπτυξη επί 12 συνεχή τρίμηνα, με ρυθμισμένο το χρέος, με το μαξιλάρι των 37 δις και με αναβαθμισμένη διεθνή αξιοπιστία και σήμερα η κυβέρνηση κινείται στην αντίθετη κατεύθυνση, γυρίζει τη χώρα στο παρελθόν που την οδήγησε στα μνημόνια.

Αντιπαρέβαλε τις προεκλογικές εξαγγελίες της ΝΔ με τα μετέπειτα πεπραγμένα της κάνοντας τη διαπίστωση ότι η ΝΔ κατασκευάζει σήμερα με τη βοήθεια των ΜΜΕ μια εικονική πραγματικότητα.

Μάλιστα, αναφερόμενος στην κυβερνητική προπαγάνδα και τα ΜΜΕ που την αναπαράγουν έκανε παραλληλισμούς με την χούντα: «Δεν τα έχω ζήσει» είπε, λόγω ηλικίας, «αλλά από όσο μπορώ να γνωρίζω, νομίζω δεν είναι υπερβολική η διαπίστωση, ότι ποτέ άλλοτε με εξαίρεση τα χρόνια της χούντας, δεν υπήρξε τέτοιο χάσμα ανάμεσα στην αλήθεια και στην εικόνα της μαζική προπαγάνδας». Και συνέχισε λέγοντας ότι « μόνο σε ολοκληρωτικά καθεστώτα ο πολίτης που ζει ένα καθημερινό δράμα, υποχρεώνεται να παρακολουθεί στις ειδήσεις την εικονική του ευτυχία».

«Πολιτικές και ποινικές ευθύνες για λίστα ‘’Μητσοτάκη-Πέτσα’’»

Ειδική αναφορά έκανε στη λίστα Πέτσα, δείχνοντας ως βασικό υπεύθυνο τον ίδιο τον πρωθυπουργό – την αποκάλεσε λίστα Μητσοτάκη-Πέτσα και μίλησε για πολιτικές και ποινικές ευθύνες. Έκανε λόγο για καθυστέρηση της δημοσιοποίησης της λίστας επί εβδομάδες προκειμένου «να μαγειρέψουν ποσά και ονόματα». Κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι έκανε την υγειονομική κρίση ευκαιρία με κυνισμό, «κομματική και οικογενειακή φαυλότητα» και θράσος.

«Τα χρήματα των Ελλήνων φορολογούμενων δεν είναι οικογενειακή περιουσία, για να εκβιάζουν με αυτά για τη μονοφωνία στην ενημέρωση» τόνισε. Και πρόσθεσε: «Όσο πιο ένοχοι και πιο υπόλογοι καθίστανται, τόσο πιο επικίνδυνοι γίνονται. Όσο η τοξικότητα, κοινωνική, οικονομική, ηθική, της πολιτικής τους γίνεται πιο ορατή, τόσο πιο ορατά γίνονται και τα μέσα με τα οποία θέλουν και επιδιώκουν να τη συνεχίσουν».

Στα μέσα που επιστρατεύει η κυβέρνηση ενέταξε την καταστολή, την προπαγάνδα και τη συκοφαντία και το παρακράτος. Επιχειρώντας να προλάβει την κριτική ότι χρησιμοποιεί σκληρές εκφράσεις, είπε ότι «καμιά σκληρή έκφραση δεν μπορεί να αποδώσει την ανηθικότητα της δολοφονίας χαρακτήρων που επιχειρούν, προκειμένου να στρέψουν αλλού τα φώτα της δημοσιότητας». Πρόσθεσε ότι συνειδητά χρησιμοποιούν μεθόδους που διαβρώνουν τη δημοκρατία και πετούν λάσπη στον ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία μετατρέπουν την πολιτική αντιπαράθεση σε βούρκο.

"Sponsored links"

«Δεξιά τεχνογνωσία» στη διαβολή και τις δολοφονίες χαρακτήρα

Υποστήριξε ότι οι επιθέσεις της ΝΔ στα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ συνιστούν προσπάθεια διαβολής στην οποία η Δεξιά κατέχει την τεχνογνωσία:

Έκανε λόγο ειδικότερα για «διαβολή υπουργών μας όταν ήμασταν στην κυβέρνηση», για «χιλιάδες ανήθικες επιθέσεις» που δέχτηκε και δέχεται και ο ίδιος ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, για «οχετό που πολλοί, ή μάλλον όλοι, αντιμετωπίσαμε όταν δημοσίευαν σενάρια δήθεν πλουτισμού, δήθεν διαπλοκής, δήθεν κινήσεων αντίθετων με το ήθος της Αριστεράς».

Απέναντι στη λάσπη που πετάει η ΝΔ κάλεσε τους βουλευτές και τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ «να μετράμε μια και δύο φορές κάθε μας βήμα και να είμαστε όλοι προσεκτικοί» αλλά και «να μην αφήνουμε τίποτα να πέφτει κάτω». Κάλεσε τον ΣΥΡΙΖΑ να υψώσει «συλλογικά ισχυρό ανάχωμα στις επιθέσεις του παλιού πολιτικού συστήματος, που στόχο δεν έχουν τα στελέχη, αλλά μέσω των στελεχών, το ίδιο το κόμμα, την ίδια τη παράταξη». Και σημείωσε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν δέχεται «μαθήματα ήθους και εντιμότητας» από « τα παπαγαλάκια των υπόδικων επιχειρηματιών». «Ως εδώ», είπε, «Με το ήθος και την ιστορία της αριστεράς δε θα αφήσουμε κανέναν να παίζει παιχνίδια».

Κλείνοντας κάλεσε και πάλι τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία να ετοιμάζονται για το αύριο και να βάλουν τα δυνατά τους «ώστε να μη διπλώσει ο χρόνος αυτής της κυβέρνησης και να μη διπλασιαστούν τα βάρη στις πλάτες του ελληνικού λαού».

Στα : Ελλαδα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Διαβάστε επίσης
ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live
διαφημίσεις