19.8 C
Chania
Saturday, April 20, 2024

ΠΟΥ: Η ελονοσία, λόγω υπερφορτωσης των συστημάτων υγείας, θα σκοτώσει περισσότερους στην Αφρική απ’ ό,τι η πανδημία

Ημερομηνία:

Οι θάνατοι από την ελονοσία, λόγω υπερφόρτωσης των συστημάτων υγείας εξαιτίας της πανδημίας του κορονοϊού, θα ξεπεράσουν στα κράτη της υποσαχάριας Αφρικής αυτούς που θα προκαλέσει η ίδια η COVID-19 φέτος, προειδοποίησε σήμερα ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας.

Πάνω από 409.000 άνθρωποι σε παγκόσμιο επίπεδο πέθαναν το 2019 λόγω της ελονοσίας, ανέφερε ο Οργανισμός σε έκθεσή του για τη διεθνή προσπάθεια εξάλειψης της ασθένειας.

Φέτος, ο αριθμός των θυμάτων αναμένεται ότι θα είναι υψηλότερος, εξαιτίας της πανδημίας.

Εξαιτίας της μετάδοσής της από τα κουνούπια σε πολλές περιοχές του κόσμου, ο μισός πληθυσμός της υφηλίου κινδυνεύει να προσβληθεί με την ελονοσία να σκοτώνει ένα παιδί κάθε δύο λεπτά.

Ο Πίτερ Σαντς, εκτελεστικός διευθυντής του Παγκόσμιου Ταμείου για την καταπολέμηση του AIDS, της φυματίωσης και της ελονοσίας, χαρακτήρισε την έκθεση του ΠΟΥ «εξαιρετικά καίρια».

«Ο κόσμος της υγείας παγκοσμίως, τα μέσα ενημέρωσης, οι πολιτικοί, όλοι ασχολούνται με την COVID (…) και ελάχιστη προσοχή δίνουμε σε μια ασθένεια η οποία σκοτώνει πάνω από 400.000 ανθρώπους κάθε χρόνο, κυρίως παιδιά», τόνισε σε δημοσιογράφους και πρόσθεσε: «Και σας υπενθυμίζω, αυτή είναι μια ασθένεια από την οποία ξέρουμε πώς μπορούμε να απαλλαγούμε – επομένως το ότι δεν το κάνουμε είναι επιλογή».

O ΠΟΥ σημειώνει πως το 2019 συγκεντρώθηκαν μόλις τα μισά από τα χρήματα που ήλπιζε για να συμβάλλει στην καταπολέμηση της ασθένειας, περίπου 3 δισεκ. δολάρια από τα 5,6 δισεκ. δολάρια που είχε ορίσει ως στόχο.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στέφανος Κασσελάκης: Η παρουσίαση του ευρωψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ | Παρακολουθήστε ζωντανά

Το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ παρουσίασε από το Κέντρο Πολιτισμού...

Η Χανιώτισσα συγγραφέας Μάρω Δούκα υποψήφια ευρωβουλευτής με τη Νέα Αριστερά

Την υποψηφιότητα της διακεκριμένης συγγραφέως Μάρως Δούκα για τις...

Με Βέφα Αλεξιάδου, Αγγελική Ηλιάδη και Εύη Βατίδου το ΛΑΟΣ στις Ευρωεκλογές 2024

Τους 42 υποψήφιους για τις Ευρωεκλογές του Ιουνίου ανακοίνωσε...