Που πηγαίνει το δημόσιο χρέος

Κανένα σχόλιο

Γράφει ο Μανούσος Γ. Δασκαλάκης

«Το δημόσιο χρέος της Ελλάδας το 2010 ανέρχεται, στα 340 δισ. Ε. Οι υποχρεώσεις για την αποπληρωμή όσων δανείων έχουν παρθεί μέχρι σήμερα φτάνουν μέχρι το έτος 2057. Τα χρήματα έχουν παρθεί από τις Ελληνικές κυβερνήσεις για να καλύψουν τα κρατικά ελλείμματα. Στην πραγματικότητα δίνονται για επιδοτήσεις στο κεφάλαιο, ενίσχυση των τραπεζών, επιχορηγήσεις δημοσίων έργων -πολλών εκ των οποίων αχρείαστα-,προμήθειες υλικών  και προγραμμάτων από εταιρείες Ελληνικών και ξένων συμφερόντων, αμοιβές και κονδύλια σε «ημετέρους», εξοπλισμούς από εμπόρους όπλων, δαπάνες για αποστολές του ΝΑΤΟ ,συντήρηση ενός υπέρογκου κατασταλτικού μηχανισμού». «Ο κρατικός προϋπολογισμός για το 2010 προβλέπεται να κλείσει, με έσοδα 56,534 δισ. ευρώ. {Από άμεσους 20,440 δις, ευρώ, και από έμμεσους φόρους 31,472 δις, ευρώ}, τα υπόλοιπα από άλλες πηγές. Το 2010 οι δαπάνες προσδιορίζονται στα 69,725 δις  ευρώ. Για να αποπληρωθούν παλιά χρέη δίνονται για το 2010 28,130 δις ευρώ. Για χρεολύσια μακροπρόθεσμων δανείων, και 18,000 δίς, για χρεολύσια βραχυπρόθεσμων δανείων ,ενώ για τόκους  15,920 δις ευρώ. Για εξοπλισμούς του ΝΑΤΟ 1,6 δις Ε. Για εισφορά στην Ε.Ε 2,477 δις Ε.

ΠΗΓΗ- Από βιβλίο του Ν.Α.Ρ «Για τα κρατικά χρέη και ελλείμματα».

"Sponsored links"

Το Ν.Α.Ρ πιστεύει ακόμη στην ανατροπή του καπιταλισμού, και στο σοσιαλιστικό μετασχηματισμό της κοινωνίας, και είναι δικαίωμα του να το πιστεύει. Προσωπικά πιστεύω στην μέση λύση της  ισχυρής και αριστερής σοσιαλδημοκρατίας ,που κι αυτή βάλλεται με κάθε μέσο από τον νεοφιλελευθερισμό. Ο υπαρκτός σοσιαλισμός απέτυχε όπως και ο υπαρκτός καπιταλισμός. μόνο που όπως λέει ο σφοδρός πολέμιος του καπιταλισμού Νόαμ Τσόμσκι¨  « Ο καπιταλισμός έχει μέσα του, την ελευθερία της κριτικής, κα μπορεί και μετασχηματίζεται».

Στα : Θεσεις

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Διαβάστε επίσης
διαφημίσεις