Που σκοντάφτουν οι 120 δόσεις – Αντιδρούν οι δανειστές

Κανένα σχόλιο

Μετά την Πρωτομαγιά και την έλευση των Θεσμών στην Αθήνα θα κατατεθεί στην Βουλή το νομοσχέδιο για την ρύθμιση των 120 δόσεων για οφειλές στα ασφαλιστικά ταμεία.

Σύμφωνα με το tomanifesto.gr αυτό είναι πλέον το πιθανότερο ενδεχόμενο καθώς σύμφωνα με πληροφορίες το νομοθετικό πλαίσιο που έχει ετοιμάσει το υπουργείο Εργασίας δεν έχει εξεταστεί και ως εκ τούτου δεν έχει λάβει την έγκριση των επικεφαλής των Θεσμών.

Οι Ευρωπαίοι τεχνοκράτες εγείρουν ενστάσεις για την έλλειψη εισοδηματικών και περιουσιακών κριτηρίων και εκτιμούν ότι η προωθούμενη ρύθμιση ευνοεί τους στρατηγικούς κακοπληρωτές.

"Sponsored links"

Μοιραία θα υπάρξει νέος γύρος διαβουλεύσεων πριν κατατεθεί στην Βουλή παρότι το νομοσχέδιο διέρρευσε στον Τύπο και η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εργασίας ανακοίνωσε ότι θα κατατεθεί εντός της τρέχουσας εβδομάδας στην Βουλή προς ψήφιση.

Αυτή η εβδομάδα είναι «νεκρή» για τις ευρωπαϊκές υπηρεσίες καθώς είναι Μεγάλη Εβδομάδα για τους Καθολικούς. Μετά έχουμε την δική μας Μεγάλη Εβδομάδα και διαπραγματεύσεις μπορεί να γίνουν μόνο μέσω τηλεδιασκέψεων εν όψει του EuroWorking Group της 2ας Μαΐου. Εκτιμάται πως τελική λύση θα δοθεί με την έλευση των Θεσμών στην Αθήνα στις 6 Μαΐου.

Η κυβέρνηση έχει ποντάρει πολλά στην ρύθμιση των 120 δόσεων (την «διαφημίζει» άλλωστε από το περασμένο φθινόπωρο) και δεν θα ήθελε να προβεί σε αλλαγές που θα περιορίσουν τους δικαιούχους και να θέτουν αυστηρότερους όρους όπως έγινε πρόσφατα με το πλαίσιο προστασίας της πρώτης κατοικίας από πλειστηριασμούς το οποίο τροποποιήθηκε αφού μάλιστα το σχετικό νομοσχέδιο είχε κατατεθεί στην Βουλή.

Όπως γίνεται αντιληπτό η αντίστοιχη ρύθμιση 120 δόσεων του υπουργείου Οικονομικών για χρέη προς την Εφορία πάει ακόμη πιο πίσω και θεωρείται απίθανο να τεθεί σε ισχύ πριν από τις ευρωεκλογές.

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Διαβάστε επίσης
διαφημίσεις