Πούτιν: Το πρόβλημα το έχουν οι πιστωτές, όχι η Ελλάδα

Κανένα σχόλιο
Το πρόβλημα της κρίσης δεν είναι ελληνικό, είπε ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν, απαντώντας σε σχετική ερώτηση. Παράλληλα, σημείωσε πως η βαθιά οικονομική κρίση που είχε προβλεφθεί για τη Ρωσία δεν συνέβη

Όπως είπε πολύ σωστά ο κ. Τσίπρας το πρόβλημα της κρίσης δεν είναι ελληνικό, είναι ευρωπαϊκό, σημείωσε –απαντώντας σε ερώτηση- ο Πρόεδρος της Ρωσικής Ομοσπονδίας Βλ. Πούτιν. Πρόσθεσε μάλιστα, χαμογελώντας, ότι το πρόβλημα το έχουν οι πιστωτές, και όχι η Ελλάδα.

Μεταξύ άλλων, ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν δήλωσε σήμερα πως η Ρωσία διαθέτει ένα “επαρκές απόθεμα εσωτερικής δύναμης” προκειμένου να ξεπεράσει τα οικονομικά της προβλήματα και διαβεβαίωσε τους επενδυτές πως η χώρα του παραμένει ανοιχτή σε επιχειρηματικές συναλλαγές με τη Δύση.

Μιλώντας ενώπιον ξένων και ρώσων επικεφαλής επιχειρήσεων στο Οικονομικό Φόρουμ της Αγίας Πετρούπολης, ο Πούτιν δεν ανακοίνωσε νέα σχέδια προκειμένου να ανακοπεί η πτώση της ρωσικής οικονομίας, η κατάσταση της οποίας έχει επιδεινωθεί λόγω των κυρώσεων που επέβαλε η Δύση για το θέμα της Ουκρανίας και των χαμηλών τιμών του πετρελαίου.

"Sponsored links"

“Η πρόσβασή μας στις παγκόσμιες αγορές κεφαλαίου είναι περιορισμένη και σε αυτό θα πρέπει να προστεθεί η πτώση της τιμής των κύριων εξαγωγικών προϊόντων μας”, είπε ο Πούτιν σε ρώσους πολιτικούς και επιχειρηματίες.

“Όμως η βαθιά οικονομική κρίση που είχε προβλεφθεί για τη Ρωσία δεν συνέβη”, είπε. “Έχουμε σταθεροποιήσει την κατάσταση, εξαλείψαμε τις αρνητικές παλινδρομήσεις, τις αρνητικές διακυμάνσεις στην αγορά και διερχόμαστε με αυτοπεποίθηση αυτή την περίοδο των δυσκολιών”.

Ο κύριος λόγος γι΄αυτό, υπογράμμισε, είναι πως η Ρωσία διαθέτει ένα “επαρκές απόθεμα εσωτερικής δύναμης”.

Στις 15 Ιουνίου, η κεντρική τράπεζα της Ρωσίας μείωσε το κύριο επιτόκιό της κατά μία ποσοστιαία μονάδα στο 11,5%, ο πληθωρισμός μειώθηκε από 16,9% τον Απρίλιο στο 15,8% τον Μάιο, ενώ η ισοτιμία του ρουβλίου έναντι του δολαρίου αυξήθηκε περίπου στο ένα προς 53 αφού είχε φθάσει για λίγο το 1:80 τον Δεκέμβριο.

Υποσχόμενος μια διαφανή οικονομία και προβλεψιμότητα για τους επενδυτές, ο Βλαντιμίρ Πούτιν εξέφρασε την πεποίθηση πως η συνεργασία με τη Δύση θα συνεχιστεί.

“Η Ρωσία είναι ανοιχτή στον κόσμο, σε μία οικονομική, επιστημονική, ανθρωπιστική εταιρική σχέση και σε μία συνεργασία με την κοινωνία των πολιτών και τον κόσμο των επιχειρήσεων παντού στον κόσμο”, τόνισε.

Ο Πούτιν κάλεσε τις ΗΠΑ να πιέσουν την Ουκρανία

Ο ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν επέρριψε στη Δύση και ιδίως στις Ηνωμένες Πολιτείες την ευθύνη για την κρίση στην Ουκρανία και είπε πως η Δύση πρέπει να πιέσει το Κίεβο ώστε να βοηθήσει στην επίλυση της κρίσης.

Ο ρώσος πρόεδρος δήλωσε επίσης πως η Μόσχα είναι έτοιμη να ασκήσει την επιρροή της στους ρωσόφωνους της ανατολικής Ουκρανίας προκειμένου να εξευρεθεί ένας συμβιβασμός και να διασφαλιστεί η πλήρης εφαρμογή των ειρηνευτικών συμφωνιών στις οποίες κατέληξαν τα μέρη τον Φεβρουάριο.

"Sponsored links"

“Από τη στιγμή που θα εφαρμοστούν οι πολιτικές αποφάσεις, δεν θα υπάρχουν όπλα εκεί (στην ανατολική Ουκρανία)”, δήλωσε ο Πούτιν στο Οικονομικό Φόρουμ της Αγίας Πετρούπολης, όταν ρωτήθηκε αν η Ρωσία εξοπλίζει τους αυτονομιστές στην ανατολική Ουκρανία.

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι οι χώρες της Δύσης δεν πρέπει να επεμβαίνουν στις εσωτερικές υποθέσεις της Μόσχας ούτε να θέτουν τελεσίγραφα στη Ρωσία.

“Στην πραγματικότητα μας λένε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες γνωρίζουν καλύτερα τι χρειαζόμαστε. Αφήστε μας να ορίσουμε μόνοι μας ποια είναι τα δικά μας συμφέροντα και οι ανάγκες”, δήλωσε. “Δεν πρέπει να μας απευθύνονται με τη γλώσσα των τελεσιγράφων”.

Ακόμη, ο ρώσος πρόεδρος εξέφρασε την ελπίδα ότι το Ιράν και οι παγκόσμιες δυνάμεις θα καταλήξουν σύντομα σε μία συμφωνία για το πυρηνικό πρόγραμμα της Τεχεράνης.

Ο Πούτιν επανέλαβε ότι η Ρωσία υποστηρίζει τον σύρο πρόεδρο Μπασάρ αλ Άσαντ και εξέφρασε την αντίθεσή του σε οποιαδήποτε εξωτερική παρέμβαση προκειμένου να λήξει η σύγκρουση.

Εξέφρασε επίσης την ανησυχία ότι ο πόλεμος στη Συρία μπορεί να επιδεινωθεί και να αποκτήσει τα χαρακτηριστικά της σύγκρουσης που μαίνεται στη Λιβύη.

news247.gr

Στα : Κόσμος

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Διαβάστε επίσης
ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live
διαφημίσεις