Πού τις βρήκανε οι Τουρκοκρητικοί τις περιουσίες;

1 Σχόλιο

Ήταν εισβολείς. Έσφαξαν τους Κρητικούς και άρπαξαν την γη τους, τις περιουσίες τους, τα σπίτια τους.

Όσους δεν έσφαξαν, τους έβαλαν φαμέγιους. Σκλάβους! Δούλευαν την μέχρι τότε δικιά τους γη για τους Τούρκους αγάδες και μπέηδες. Σκλάβοι, στην ίδια τους την περιουσία. Τους έβαζαν και έσκαβαν μέχρι που έτρεχε αίμα απ’ τον αφαλό τους. Μας διηγιόταν οι ίδιοι οι παππούδες μας.

Η περιοχή Πελεκαπίνα ονομάστηκε έτσι γιατί τους είχαν τους Κρητικούς και πελεκούσαν ασταμάτητα με ανυπόφορη πείνα. Έτσι μας έλεγαν οι δικοί μας που τα ζούσαν. Από 10-12 χρονών παιδιά. Βασανιστήρια ανυποφορα έκαναν οι Τούρκοι κατακτητές. Τουρκμένοι και Μογγόλοι μαζί.

"Sponsored links"

Και ζητούν τώρα περιουσιες; Ποιές; Τις δικές μας; Αυτοί έχουν εισχωρήσει εδώ και ετοιμάζουν το έδαφος χρόνια. Οι λύκοι. Γκρίζοι και μη, έβαλαν προβιά αρνιού για να μας ξεγελάσουν.

Β.Κ.

Στα : Θεσεις

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

1 Σχόλιο

  1. Margaret

    !!نحن لا يريد تلتوركيس هنا، في اليونان
    Δεν θέλουμε τους Τούρκους, εδώ στην Ελλάδα!!

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Διαβάστε επίσης
διαφημίσεις