21.8 C
Chania
Friday, March 29, 2024

Πού υπογράφουμε στα Χανιά την αίτηση για την ακύρωση στο ΣΤΕ της επένδυσης της γαλλικής EDF με τις ανεμογεννήτριες

Ημερομηνία:

Σε λίγες ημέρες λήγει η προθεσμία για την κατάθεση στο ΣτΕ της Αίτησης Ακυρώσεως κατά της απόφασης του ΥΠΕΚΑ που εγκρίνει τους Περιβαλλοντικούς Όρους του Υβριδικού- αντλησιοταμιευτικού έργου της Υδροαιολικής Αιγαίου (θυγατρικής της γαλλικής EDF).

Πρόκειται για ένα έργο-τέρας που περιλαμβάνει δυο δεξαμενές αντλησιοταμίευσης (η καθεμιά για 1.200.000 κυβ.μ. στα όρια των νομών Ηρακλείου και Λασιθίου, στο Αζιλακόδασος, ένα από τα σπάνια Μεσογειακά δάση αριάς) και 106 ανεμογεννήτριες από τις οποίες 48 στο νομό Χανίων και οι 58 στον δήμο Αγίου Βασιλείου Ρεθύμνου.

Η Πρωτοβουλία κατοίκων Σπίνας, Φλωρίων, Παλαιών Ρουμάτων και Σέμπρωνα-ΑΠΟΠΗΓΑΔΙ μαζί με το παγκρήτιο Δίκτυο αγώνα κατά των βΑΠΕ καλεί ιδιαιτέρως τους φορείς, τα Σωματεία  και τους πολίτες των δήμων Καντάνου-Σελίνου και Πλατανιά (που πλήτωνται πρωτίστως από τα σχεδιαζόμενα έργα) αλλά και όλους τους Χανιώτες που συντάσσονται μαζί μας στον αγώνα για την προάσπιση της γης και των νερών μας, να συνυπογράψουν την Αίτηση Ακύρωσης κατά της απόφασης του ΥΠΕΚΑ

Οσοι θέλουν να υπογράψουν μπορούν να πηγαίνουν, με την αστυνομική τους ταυτότητα:

1) Στα Χανιά στο συμβολαιογραφείο της κας Πρίνου Διονυσίας  (Μπονιάλη 11-19)  την Πέμπτη  6 Νοέμβρη από τις 10 πμ. μέχρι τις 2 μμ.  και 

2) στην Κάντανο στο συμβολαιογραφείο της κας Ζερβουδάκης Γόνης  την Παρασκευή 7 Νοεμβρίου στις 10 το πρωί.

Για περισσότερες πληροφορίες: τηλ. 6946687606   

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Θλίψη στον Δικηγορικό Σύλλογο Χανίων για τον θάνατο του Ιωάννη Αρετάκη

Ο Δικηγορικός Σύλλογος Χανίων με ιδιαίτερη θλίψη αποχαιρετά τον...

Προοπτικές ανάπτυξης ποδηλατικού τουρισμού στην Κίσσαμο

Ο ποδηλατικός τουρισμός μπορεί να συμβάλλει στην προσέλκυση υψηλού...

Επίκαιρα θέματα – Έσχατες λύσεις

Του Δημήτρη Κ. Τυραϊδή * Στην ηλικία που είμαι σήμερα...