«Πράσινο φως» από το υπουργείο Υγείας για την ιατρική χρήση κάνναβης

Κανένα σχόλιο

Την νομιμοποίηση της χρήσης κάνναβης για ιατρικούς σκοπούς προανήγγειλε ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός μιλώντας στην Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής.

Ο Ανδρέας Ξανθός ανέφερε πως θα υπάρξει κοινή υπουργική απόφαση με το υπουργείο Δικαιοσύνης για την αλλαγή του πίνακα του ΟΗΕ με την κατάταξη των ουσιών. «Υπάρχει ένας γνωστός πίνακας του ΟΗΕ με την κατάταξη των ουσιών, να αλλάζει την κάνναβη, και τα προϊόντα τα οποία παράγονται τα κανναβοειδή κ.λπ., να αλλάζει τον πίνακα και να δίνει την δυνατότητα νόμιμης υπό προϋποθέσεις φυσικά συνταγογράφησης, και κυκλοφορίας φαρμακευτικών συσκευασμάτων που περιέχουν εκχυλίσματα κάνναβης κλπ» τόνισε ο υπουργός Υγείας.

Οπως εξήγησε ο Ανδρέας Ξανθός «υπήρξε ένα πόρισμα επιστημονικό, από μια ομάδα με επικεφαλής την Πρόεδρο του ΕΟΦ. Αυτό το πόρισμα κατατέθηκε στο υπουργείο, αυτό το πόρισμα επιβεβαιώνει την αποτελεσματικότητα της φαρμακευτικής κάνναβης, σε συγκεκριμένες θεραπευτικές κατηγορίες, και με συγκεκριμένες ενδείξεις. Αυτό είμαστε απολύτως, αποφασισμένοι να το υλοποιήσουμε».

"Sponsored links"

Για το ζήτημα της κάνναβης συνολικά ο αρμόδιος υπουργός σημείωσε ότι «το θέμα, όμως γενικότερα της νομιμοποίησης, της αποποινικοποίησης, όπως θέλετε πείτε το της χρήσης της κάνναβης, είναι ένα ευρύτερο ζήτημα κοινωνικό και πολιτικό, το οποίο προφανώς υπερβαίνει και το ρόλο του υπουργείου Υγείας», τονίζοντας ότι αποτελεί ένα θέμα που «οφείλει η πολιτεία με σοβαρό τρόπο και εκεί να ανοίξει ένα διάλογο και να αναζητήσει συνθέσεις και βήματα, τα οποία θα ξεπεράσουν υπαρκτές στρεβλώσεις του υπάρχοντος πλαισίου».

Παράλληλα, ο Ανδρέας Ξανθός δήλωσε ότι το υπουργείο σύντομα θα είναι σε θέση να προωθήσει ένα μίνι-νομοσχέδιο που θα επιφέρει αλλαγές στον ισχύοντα νόμο για τα ναρκωτικά. «Η βασική αλλαγή που θα κάνουμε είναι ότι θα μιλάμε πλέον για εξαρτήσεις και όχι μόνο για ναρκωτικά» ανέφερε χαρακτηριστικά ο αρμόδιος υπουργός. Και εξήγησε πως σήμερα «υπάρχουν αναδυόμενες εξαρτήσεις, που φαίνεται ότι και την περίοδο της κρίσης έχουν παροξυνθεί, όπως είναι το αλκοόλ, όπως είναι το διαδίκτυο, όπως είναι ο τζόγος- και δη ο ηλεκτρονικός και φυσικά υπάρχει και η εξάρτηση από ουσίες πέραν των οπιοειδών».

Στα : Ελλαδα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Διαβάστε επίσης
διαφημίσεις
τι παίζει τώρα στον kritifm1015

No upcoming events for today