23.8 C
Chania
Friday, March 29, 2024

Πραγματοποιήθηκε η συγκέντρωση διαμαρτυρίας ενάντια στην παρουσία βουλευτών της Χρυσής Αυγής στα Χανιά

Ημερομηνία:

Πραγματοποιήθηκε η συγκέντρωση διαμαρτυρίας στα Χανιά για την επίσκεψη κλιμακίιο της Χρυσής Αυγής στα πλαίσιο περιοδείας στους νομούς των Χανίων και Ηρακλείου.

Στα Χανιά σήμερα βρίσκονται οι βουλευτές Ευ. Καρακώστας, Η. Κασιδιάρης, Κ. Μπαρμπαρούσης, Η. Παναγιώταρος και Χ. Παππάς. Αύριο, Κυριακή 10 Δεκεμβρίου, αναμένεται να συμμετάσχουν σε ανοικτή πανηγυρική εκδήλωση στο Ξενοδοχείο Belvedere στην Χερσόνησο Ηρακλείου στις 12:00.

Να σημειώσουμε ότι δεν είναι γνωστό το πρόγραμμα της περιοδείας του κλιμακίου της Χρυσής Αυγής στα Χανιά αφού δε δημοσιοποιήθηκε, όμως θεωρείται πιθανό ότι θα περιοδεύσουν σε χωριά της ενδοχώρας.

Μετά από καλέσματα που έγιναν, πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση στην Πλατεία Δημοτικής Αγοράς ώστε να εκφραστεί για άλλη μία φορά η αντίθεση των πολιτών στην παρουσία του νεοφασιστικού μορφώματος.

Ο Ιωάννης Μαριανός, μέλος του φοιτητικού συλλόγου ΗΜΜΥ και του Ενιαίου Συλλόγου Φοιτητών Πολυτεχνείου Κρήτης δήλωσε στην εφημερίδα μας:

Βρισκόμαστε εδώ γιατί σήμερα πραγματοποιεί περιοδεία στα Χανιά κλιμάκιο της Χρυσής Αυγής.

Μετά κι από το κλείσιμο των γραφείων της, η Χρυσή Αυγή κάνει ξανά προσπάθεια να έρθει στο νησί. Η παρουσία της δεν είναι αποδεκτή από κανένα και φάνηκε και στις προηγούμενες φορές που βρέθηκαν στον τόπο αλλά και πιο πρόσφατα κατά τα εγκαίνια τωνν γραφείων τους όπου έγινε μια μεγάλη αντιφασιστική πορεία για να γίνει ξεκάθαρο ότι ο κόσμος δεν ήθελε κανένα φασίστα της Χρυσής Αυγής να βρίσκεται εδώ.

Ο φοιτητικός σύλλογος λοιπόν πήρε απόφαση  με το που έμαθε ότι η Χρυσή Αυγή έρχεται στα Χανιά γιατί πιστεύουμε ότι οι φοιτητές δεν θα επιτρέψουν σε κανένα να μοιράζει ελεύθερα το μίσος στην κοινωνία.

Θα συνεχίσουμε έτσι κάθε φορά που θα έρχεται η Χρυσή Αυγή στα Χανιά, θα μπαίνουμε εμπόδιο και ως φοιτητικός σύλλογος και ως συλλογικότητες και δε θα αφήσουμε να γίνουν εδώ όσα δυστυχώς βλέπουμε σε άλλες πόλεις της Ελλάδας όπου κάνουν επίθεση σε μετανάστες, αριστερούς ή σε όποιον διαφωνεί.

Εμείς, θα προστατεύσουμε και τη δημοκρατία μας και τα δικαιώματά μας. Τη στιγμή που εμείς παλεύουμε για ένα άλλο αύριο ενάντια στα μέτρα των κυβερνήσεων, αυτοί, κάνουν επίθεση στον κόσμο που αγωνίζεται. Θα μπούμε εμπόδιο σε αυτές τις λογικές.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Θλίψη στον Δικηγορικό Σύλλογο Χανίων για τον θάνατο του Ιωάννη Αρετάκη

Ο Δικηγορικός Σύλλογος Χανίων με ιδιαίτερη θλίψη αποχαιρετά τον...

Προοπτικές ανάπτυξης ποδηλατικού τουρισμού στην Κίσσαμο

Ο ποδηλατικός τουρισμός μπορεί να συμβάλλει στην προσέλκυση υψηλού...

Επίκαιρα θέματα – Έσχατες λύσεις

Του Δημήτρη Κ. Τυραϊδή * Στην ηλικία που είμαι σήμερα...