28.8 C
Chania
Tuesday, April 23, 2024

“Πριν από 75 χρόνια σταματήσαμε τον Χίτλερ. Ποιος θα σταματήσει την Αγκελα Μέρκελ;”: Παραιτήθηκε ο πρέσβης της Μάλτας που συνέκρινε την Μέρκελ με τον Χίτλερ

Ημερομηνία:

Ο πρεσβευτής της Μάλτας στη Φινλανδία παραιτήθηκε χθες, Κυριακή, αφού δέχθηκε επικρίσεις διότι συνέκρινε τη συντηρητική καγκελάριο της Γερμανίας Αγκελα Μέρκελ με τον επικεφαλής των Ναζί Αδόλφο Χίτλερ, γνωστοποίησε το υπουργείο Εξωτερικών στη Βαλέτα.

«Αποδεχόμενος την παραίτηση του πρεσβευτή με άμεση ισχύ, ο υπουργός Εξωτερικών Εβαρίστ Μπάρτολο τόνισε ότι τα σχόλια του πρεσβευτή για τη Γερμανίδα καγκελάριο Αγκελα Μέρκελ δεν είναι αντιπροσωπευτικά της σχέσης φιλίας και αμοιβαίου σεβασμού ανάμεσα στη Μάλτα και τη Γερμανία», τονίζεται σε ανακοίνωση Τύπου που δημοσιοποίησε η μαλτέζικη διπλωματία.

Ο Μάικελ Ζάμετ Ταμπόνα ανέφερε σε ανάρτησή του στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Facebook την Παρασκευή, ημέρα που συμπληρώθηκε η 75η επέτειος από το τέλος του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου στην Ευρώπη: «πριν από 75 χρόνια σταματήσαμε τον Χίτλερ. Ποιος θα σταματήσει την Αγκελα Μέρκελ; Εκπλήρωσε το όνειρο του Χίτλερ! Να ελέγξει την Ευρώπη».

Ο Ζάμετ Ταμπόνα, επιχειρηματίας και πολιτικός, διορισμένος στον θώκο του πρεσβευτή στο Ελσίνκι το 2014, στο μεταξύ διέγραψε την επίμαχη ανάρτηση.

Ο ΥΠΕΞ Μπάρτολο δήλωσε στην εφημερίδα Times of Malta ότι έδωσε εντολή στον πρεσβευτή να διαγράψει την «ασυνείδητη» ανάρτησή του και διαβεβαίωσε ότι η κυβέρνηση της χώρας του θα ζητήσει συγγνώμη από το Βερολίνο.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

10 χρόνια κάθειρξη στον 43χρονο Ηρακλειώτη που σκότωσε την 31χρονη φίλη του

Σε θανατηφόρα σωματική βλάβη μετέτρεψε το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Ανατολικής Κρήτης  την...