Προαναγγελία νέας φοροεπιδρομής από τον Σταϊκούρα | Βίντεο

Κανένα σχόλιο

Προαναγγελία νέας φοροεπιδρομής χαρακτηρίστηκε από πολλούς η αναφορά του υπουργού Οικονομικών Χρήστου Σταϊκούρα για τη μεσαία τάξη στη Βουλή το απόγευμα της Παρασκευής.

Συγκεκριμένα, μιλώντας στην επιτροπή Οικονομικών υποθέσεων, όρισε τη μεσαία τάξη, όπως την αντιλαμβάνεται η κυβέρνηση και με βάση την προσέγγιση του ΟΟΣΑ.

«Ως μεσαία τάξη χαρακτηρίζονται τα νοικοκυριά με ένα άτομο που εισοδηματικά κινούνται μεταξύ 6.294 και 16.783 ευρώ, με δύο άτομα μεταξύ 8.901 και 23.735 ευρώ, και με τρία άτομα μεταξύ 10.901 και 29.069 ευρώ».

"Sponsored links"

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι η έννοια της μεσαίας τάξης διαφέρει σημαντικά από την έννοια του μέσου εισοδήματος, καθώς η πρώτη διαμορφώνεται και από άλλους περιουσιακούς και κοινωνικούς παράγοντες.

Παρά λοιπόν τις υποσχέσεις για ελάφρυνση των φορολογικών βαρών, αρκετοί φορολογούμενοι ετοιμάζονται ξανά για την φορογκιλοτίνα.

Το ζήτημα της λεγόμενης «μεσαίας τάξης», έχει στο παρελθόν γίνει εστία σφοδρής πολιτικής σύγκρουσης, όπως το Νοέμβριο του 2017 όταν ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Γιώργος Χουλιαράκης δήλωνε στη Βουλή, ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ φορολόγησε συνειδητά τη μεσαία τάξη και επιβάρυνε τους συνεπείς φορολογούμενους για να στηρίξει τα πιο ευάλωτα κοινωνικά στρώματα, προκαλώντας την οργή της αντιπολίτευσης.

Το επίμαχο στιγμιότυπο στο τέλος του βίντεο

topontiki.gr

Στα : Ελλαδα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Διαβάστε επίσης
διαφημίσεις