16.8 C
Chania
Saturday, April 20, 2024

Προβολή ντοκιμαντέρ για τον καρδιολόγο Κωνσταντίνο Μερκούρη με σπουδαία δράση στα Ανώγεια

Ημερομηνία:

Το ερχόμενο Σάββατο 28 Απριλίου στις 9 μ.μ θα προβληθεί στην τηλεόραση, από το κανάλι της Βουλής, το ντοκιμαντέρ του σκηνοθέτη Μιχάλη Γαλανάκη, για τον ιατρό καρδιολόγο με σπουδαία δράση και στα Ανώγεια Κωνσταντίνο Μερκούρη.

Πρόκειται για την σειρά ντοκιμαντέρ με τίτλο “Ιστορίες Καθημερινών Ανθρώπων” όπου παρουσιάζονται τα πορτρέτα ανθρώπων που με τις δράσεις και τις ιδέες τους ωφελούν το κοινωνικό σύνολο και προσφέρουν ανιδιοτελώς στην Ελλάδα του σήμερα. Τον γιατρό Κωνσταντίνο Μερκούρη είχε τιμήσει σε ειδική εκδήλωση ο Δήμος Ανωγείων το καλοκαίρι του 2015 ο Δήμος Ανωγείων.

Από τον Σεπτέμβριο του 2012 οπότε και ξεκίνησε τη δράση του έχει εξετάσει περίπου 4000 άτομα της ευρύτερης περιοχής δίνοντας “ζωή” και στον τομογράφο του Κέντρου Υγείας προσφοράς της Ζαχαρένιας Φρυσάλη.

Όπως αναφέραμε σε ένα από τα πρώτα μας ρεπορτάζ στην ΑΝΩΓΗ για τον γιατρό της καρδιάς μας:  Ο καρδιολόγος Ντίνος Μερκούρης είναι ένας σπουδαίος επιστήμονας με Ανωγειανές ρίζες που ζει και εργάζεται στην Αθήνα, ως διευθυντής της Α’ καρδιολογικής  κλινικής στο νοσοκομείο Αμαλία Φλέμινγκ.

Χρόνια επιθυμία του ήταν να γνωρίσει καλύτερα τον τόπο της μητέρας του Ευαγγελίας  Σμπώκου και του παππού του Γιώργου  Σμπώκου που ήταν δικηγόρος και ξεκίνησε από τα Ανώγεια. Πρώτη ξαδέρφη η μητέρα του με τον Μπαλούρδο.

Μια τυχαία συνάντηση στην Αθήνα με τον σημερινό Αντιδήμαρχο  Ανωγείων και συγγενή του Βασίλη Σμπώκο (Ατζαροβασίλη) ,φούντωσε στην καρδιά του γιατρού την φλόγα των Ανωγείων.

Πλέον η επίσκεψη και η γνωριμία με τις ρίζες του ήταν θέμα χρόνου αλλά ο γιατρός δεν ήθελε μόνο αυτό. Θέλησε να αφήσει το αποτύπωμα του στο χωριό μας μέσω της επιστήμης του.

Όταν ενημερώθηκε ότι στο Κέντρο Υγείας Ανωγείων υπάρχει ένας τομογράφος, χρόνια ανενεργός δεν του πήρε πολύ να το αποφασίσει. Η  άνοδος του στα Ανώγεια θα συνοδευόταν από την δωρεάν εξέταση των ανθρώπων του χωριού. Επιτέλους η λαμπρή δωρεά της αείμνηστης Λαμάχενας (Ζαχαρένια Φρυσάλη)  θα έπιανε τόπο.

Όλα ξεκίνησαν τον Σεπτέμβριο του 2012 στο Κέντρο Υγείας Ανωγείων με τον γιατρό να έχει εξετάσει περισσότερα από 4000 άτομα της ευρύτερης περιοχής.

anogi.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στέφανος Κασσελάκης: Η παρουσίαση του ευρωψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ | Παρακολουθήστε ζωντανά

Το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ παρουσίασε από το Κέντρο Πολιτισμού...

Η Χανιώτισσα συγγραφέας Μάρω Δούκα υποψήφια ευρωβουλευτής με τη Νέα Αριστερά

Την υποψηφιότητα της διακεκριμένης συγγραφέως Μάρως Δούκα για τις...

Με Βέφα Αλεξιάδου, Αγγελική Ηλιάδη και Εύη Βατίδου το ΛΑΟΣ στις Ευρωεκλογές 2024

Τους 42 υποψήφιους για τις Ευρωεκλογές του Ιουνίου ανακοίνωσε...