22.8 C
Chania
Friday, April 19, 2024

Προβολή ταινίας: Ο λαβύρινθος του Πάνα, του Γκιγιέρμο ντελ Τόρο – Λόγω αυξημένης προσέλευσης θα γίνουν δύο προβολές

Ημερομηνία:

Ο πολιτιστικός σύλλογος “ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΤΩΝ ΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΤΕΧΝΩΝ” σε συνδιοργάνωση με την Περιφέρεια Κρήτης – Περιφερειακή Ενότητα Χανίων και το   Πνευματικό Κέντρο Χανίων ν μετά την εξαιρετική επιτυχία που σημείωσε τον φετινό χειμώνα στα Χανιά το αφιέρωμα στον πολυβραβευμένο Σύγχρονο Ισπανικό και Ισπανόφωνο Κινηματογράφο, θα προβάλει στην κεντρική αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου Χανίων (Ανδρέα Παπανδρέου 70) έξι ακόμα ταινίες στα πλαίσια του δεύτερου κύκλου προβολών (Ιανουάριος-Φεβρουάριος 2019).

Η έναρξη θα γίνει την Κυριακή 12 Ιανουαρίου 2020 με την προβολή της ταινίας φαντασίας Ο λαβύρινθος του Πάνα/El Laberinto del Fauno (Ισπανία & Μεξικό,  2006, διάρκεια: 118΄) του χαρισματικού Μεξικάνου δημιουργού Γκιγιέρμο ντελ Τόρο/Guillermo del Toro.

Την ταινία θα προλογίσει ο εκπαιδευτικός Δημήτρης Δαμασκηνός.

Λόγω αυξημένης προσέλευσης θα γίνουν δύο προβολές:

Α’ προβολή: 2o.00μ.μ-22.00μ.μ.

Β΄προβολή: 22.00-24.00μ.μ.

Ο λαβύρινθος του Πάνα, του Γκιγιέρμο ντελ Τόρο

ΣΥΝΟΨΗ: Στην Ισπανία του 1944 η 10χρονη Οφηλία μετακομίζει με τη μητέρα της στο στρατιωτικό οχυρό του πατριού της, του λοχαγού Βιδάλ, ενώ ομάδες παρτιζάνων αντιστέκονται ακόμη στο φρανκικό καθεστώς. Η μικρή ανακαλύπτει ένα μικρό λαβύρινθο με φύλακα έναν μυθικό Πάνα, ο οποίος της αποκαλύπτει ότι είναι πριγκίπισσα.

Συνοπτικές πληροφορίες για την ταινία

Πρωτότυπος τίτλος El Laberinto del Fauno
Έτος παραγωγής 2006
Είδος Κοινωνικό δράμα
Χώρα Ισπανία & Μεξικό
Γλώσσες Ισπανικά
Διάρκεια 118΄
Σκηνοθεσία Guillermo del Toro
Σενάριο Rafael Azcona, José Luis Cuerda, Manuel Rivas
Ηθοποιοί Ιβάνα Μπακέρο, Αριάντνα Γκιλ, Νταγκ Τζόουνς, Σέρζι Λόπεθ, Μαριμπέλ Βερδού, Άλεξ Ανγκούλο, Roger Casamajor, Φρεντερίκο Λούπι, Μανόλο Σόλο κ.α.,
Φωτογραφία Γκιγιέρμο Ναβάρο
Μουσική Χαβιέ Ναβαρέτ

Δείτε το trailer της ταινίας ΕΔΩ

Είσοδος Ελεύθερη

Συνδιοργάνωση:

"google ad"

Περιφέρεια Κρήτης-Περιφερειακή Ενότητα Χανίων

Πνευματικό Κέντρο Χανίων

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ