Προβολή της ταινίας “Από τον Όλυμπο στο Έβερεστ”

Κανένα σχόλιο

Τον Μάϊο του 2004 για πρώτη φορά στην ιστορία, μια Ελληνική Αποστολή στάθηκε στην ψηλότερη κορυφή του κόσμου, το Έβερεστ στα 8.850 μέτρα. Πέντε χρόνια αργότερα ο βραβευμένος σκηνοθέτης Παύλος Τσιαντός, παρουσίασε το χρονικό της αποστολής στην νέα του ταινία ‘Από τον Όλυμπο στο Έβερεστ’. Μετά την τεράστια επιτυχία που σημείωσε η ταινία στο 11ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης 2009, είναι η ευκαιρία για το κοινό της πόλης μας, αλλά και όλης της Κρήτης, να ταξιδέψει μαζί με τους ορειβάτες σε αυτή την πρωτόγνωρη περιπέτεια.

Ο Παύλος Τσιαντός σκηνοθέτης-ορειβάτης λέει για την ταινία του: {Η πρώτη ελληνική ανάβαση στο Έβερεστ πραγματοποιήθηκε το Μάϊο του 2004. Το εγχείρημα αυτό δεν ήταν εύκολο. Όπως σημειώνει ο αρχηγός της ομάδας Χρήστος Μπαρούχας, ο οποίος χάθηκε στην διάρκεια της προσπάθειας, θα χρειαζόταν όραμα, πίστη και σκληρή προσπάθεια για την πραγματοποίηση αυτού του στόχου. Πέντε χρόνια αργότερα η ταινία ‘Από τον Όλυμπο στο Έβερεστ’ ήταν γεγονός και χρειάστηκαν ακριβώς τα ίδια συστατικά  για την πραγματοποίηση της. Η ταινία είναι ουσιαστικά ένα πείραμα για την ελληνική πραγματικότητα. Υπάρχει χώρος για παραγωγή ταινιών δράσης, περιπέτειας, οικολογίας και εξερεύνησης; Το κοινό του Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης, όπου πραγματοποιήθηκε η πρεμιέρα είπε ναι. Σας προσκαλούμε να πάρετε μέρος και εσείς σε αυτό το ταξίδι. Το Έβερεστ στην ουσία είναι ένα σύμβολο. Η απόλυτη κορυφή . . . Σημασία όμως δεν έχει το να σταθείς εκεί, αλλά ο τρόπος που θα το κάνεις και οι εμπειρίες που θα αποκομίσεις στη διάρκεια του ταξιδιού. Σε μια ελληνική καθημερινότητα που στο μόνο που συμφωνούν όλοι είναι ότι κάτι πρέπει να γίνει, υπάρχουν άνθρωποι στο παρασκήνιο οι οποίοι θυσιάζουν ακόμα και τις ζωές τους για μια φαινομενικά ανώφελη τρέλα. Η ένωση με τη φύση είναι πράγμα τόσο βασικό, τόσο μαγικό αλλά και τόσο παραμελημένο. Όπως γράφει ο Νίκος Καζαντζάκης, -‘Κάθε άνθρωπος έχει την τρέλα του, μα η μεγαλύτερη τρέλα είναι, θαρρώ να μην έχεις καθόλου τρέλα’. Με γνώση του αντικειμένου, ομαδικότητα, πίστη, σκληρή προσπάθεια, θυσίες αλλά και χιούμορ μπορούμε και στην Ελλάδα να πετυχαίνουμε στόχους. Χρειαζόμαστε όμως όλοι χείρα βοηθείας. Αυτό είναι το μήνυμα . . .}

Η προβολή της ταινίας θα γίνει, παρουσία του σκηνοθέτη, στο Κέντρο Αρχιτεκτονικής της Μεσογείου στο παλιό λιμάνι Χανίων, στην αίθουσα διαλέξεων – προβολών στον πρώτο όροφο του Κ.Α.Μ., το Σάββατο 2 Οκτωβρίου 2010, ώρα 20:00 το βράδυ. Η προβολή γίνεται στα πλαίσια των εκδηλώσεων του Ε.Ο.Σ. Χανίων για τον εορτασμό των 80 χρόνων ζωής και δράσης από την ίδρυση του. Η είσοδος για το κοινό είναι δωρεάν.

"Sponsored links"

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Διαβάστε επίσης
διαφημίσεις