18.8 C
Chania
Tuesday, April 16, 2024

Προειδοποίηση Αχτσιόγλου για τον Πτωχευτικό Κώδικα: Φέρνει έμμεση άρση του ακατάσχετου

Ημερομηνία:

«Το πτωχευτικό νομοσχέδιο δημιουργεί ένα πλαίσιο γρήγορων και εκτεταμένων πτωχεύσεων για όλους, νοικοκυριά και επιχειρήσεις. Οδηγεί σε πλήρη απώλεια περιουσίας και δεσμεύει τα εισοδήματα και της επόμενης μέρας», τόνισε η Έφη Αχτσιόγλου στη Βουλή.

«Η ΝΔ δεν βλέπει την οικονομική ρίζα του προβλήματος του ιδιωτικού χρέους, αλλά βλέπει στρατηγικούς κακοπληρωτές. Δεν βλέπει τι έχει συμβεί με τις τράπεζες όλη την περίοδο της κρίσης. Δεν βλέπει τη νέα κρίση που ξεσπάει και την ανάγκη διευρυμένης κοινωνικής προστασίας», πρόσθεσε η κ. Αχτσιόγλου, σημειώνοντας ότι «το νομοσχέδιο ικανοποιεί μόνο τις τράπεζες», αντιθέτως «οι παραγωγικοί φορείς, οι μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις, μιλούν για “ταφόπλακα” και “ομηρία”, κανείς τους δεν βλέπει τη “δεύτερη ευκαιρία” που ευαγγελίζεται η κυβέρνηση».

Για την πρώτη κατοικία υπογράμμισε ότι «το νομοσχέδιο καταργεί γενικώς και οριζόντια την προστασία της. Ακόμα και ο λεγόμενος “ευάλωτος” πολίτης, που κατά το νομοσχέδιο είναι όποιος βγάζει μέχρι 7000 ευρώ τον χρόνο, χάνει την ιδιοκτησία της πρώτης κατοικίας του».

Αναφερόμενη σε άλλες διατάξεις του νομοσχεδίου επισήμανε, μεταξύ άλλων, ότι «η πτώχευση φυσικών προσώπων και νοικοκυριών είναι επιλογή της κυβέρνησης», η οποία, μάλιστα, «εντάσσει στην πτωχευτική περιουσία και οτιδήποτε αποκτήσει ο πτωχευμένος πολίτης, το νοικοκυριό, και μετά την πτώχευση, εφόσον υπερβαίνει τα 611 ευρώ/μήνα για ένα άτομο», με αυτή τη ρύθμιση «δεν θα μπορεί να ορθοποδήσει κανείς» και «αν δεν αλλάξει, ερμηνεύεται ως άρση του ακατάσχετου ορίου».

Παράλληλα, τόνισε, «προβλέπεται άρση των κατασχεμένων για ξέπλυμα χρήματος, ώστε να ξεχρεώνονται οι τράπεζες» και επιβαρύνεται η θέση των εργαζόμενων καθώς «οι συμβάσεις εργασίας λύνονται αυτόματα και χωρίς αποζημίωση με την κήρυξη πτώχευσης». Επίσης, «χειροτερεύει ο χρόνος απαλλαγής από τα χρέη, σε 3 από 2 έτη, που ισχύει», ενώ «στον εξωδικαστικό οι τράπεζες έχουν τον απόλυτο έλεγχο. Διαμορφώνουν την πρόταση ρύθμισης, την οποία επιβάλλουν στο Δημόσιο και λένε στην επιχείρηση ή στο νοικοκυριό: ή θα πάρεις την πρόταση μας ή θα μείνεις αρρύθμιστος και θα τρέχεις στην πτώχευση».

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ο Ίλον Μασκ ανησυχεί για την Ελλάδα: Tο πρώτο έθνος που θα υποστεί “πληθυσμιακή κατάρρευση

Την υπογεννητικότητα στην Ελλάδα σχολιάζει σε ανάρτησή του ο Ίλον...

Ιεράπετρα: Δολοφονία ο θάνατος 65χρονου Γερμανού

Θρίλερ με τον θάνατο του 65χρονου Γερμανού που διέμενε...

Μιχάλης Βιρβιδάκης: “Γιατί να μην υπάρχει στην Κρήτη ένα Κρατικό Θέατρο Νοτίου Ελλάδος;”

Ο Μιχάλης Βιρβιδάκης είναι η ψυχή του θεάτρου Κυδωνία στα Χανιά. Οι περισσότεροι...

Στη Βουλή η ξενοδοχοποπιηση στο Λόφο Καστέλι από τον Μ. Συντυχάκη

Επίκαιρη ερώτηση προς την Υπουργό Πολιτισμού κ. Μενδώνη κατάθεσε...