Προληπτικά μέτρα από την Περιφέρεια στους καταυλισμούς Ρομά στη Κρήτη για τον κορωνοϊό | Φωτός

Κανένα σχόλιο

Η Περιφέρεια Κρήτης έλαβε άμεσα  όλα τα  αναγκαία προληπτικά μέτρα ενώ προχώρησε και σε απολυμάνσεις  για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού σε πληθυσμούς Ρομά που διαβιούν σε καταυλισμούς στην Κρήτη.

Ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης μετά από συνεννόηση με τις αρμόδιες υπηρεσίες της Περιφέρειας και τους εκπροσώπους των κοινοτήτων Ρομά έδωσε εντολή να ληφθούν άμεσα όλα τα αναγκαία προληπτικά μέτρα.

Ο  συντονισμός των δράσεων έγινε από τον Αντιπεριφερειάρχη Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Πολιτικής Δρ. Λάμπρο Βαμβακά ο οποίος ενημέρωσε τους Προϊσταμένους των Δ/νσεων Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής μέριμνας και των 4 Περιφερειακών ενοτήτων για τις απαιτούμενες δράσεις που πρέπει να πραγματοποιηθούν τις επόμενες ημέρες σε όλους τους καταυλισμούς που λειτουργούν στις περιοχές ευθύνης τους.

"Sponsored links"

Αναφορικά με τον μεγαλύτερο, σε αριθμό κατοίκων, καταυλισμό στην περιοχή, «Δυο Αοράκια» της ΔΕ Νέας Αλικαρνασσού ο Αντιπεριφερειάρχης Δημόσιας Υγείας σε συνεργασία με τον Αντιπεριφερειάρχη Περιφερειακής Ενότητας Ηρακλείου Νίκο Συριγωνάκη και μετά από συνεννόηση με τον πρόεδρο του Παγκρήτιου Συλλόγου των Ελλήνων Τσιγγάνων της Φυλής Χαλκίδος, Θανάση Κατσαρή καθώς και τον Πρόεδρο του Συλλόγου Ελλήνων Ρομά «Δυο Αοράκια», Συμεών Σεραφειμόπουλο συμφώνησαν για τις παρακάτω προληπτικές δράσεις:

Με επίβλεψη του Αν. Προϊσταμένου του Τμήματος Δημόσιας Υγιεινής της Δ/νσης Δημόσιας Υγείας της Περιφέρειας Κρήτης Δρ. Αντωνίου Παπαδάκη πραγματοποιήθηκαν  σήμερα Σάββατο 21-3-2010 στον καταυλισμό των Ρομά στην περιοχή «Δυο Αοράκια» της ΔΕ Νέας Αλικαρνασσού οι παρακάτω δράσεις:

1) από ιδιωτικά συνεργεία, το κόστος των οποίων θα καλύψει η Περιφέρεια α) μικροβιακή απολύμανση όλων των εξωτερικών χώρων του καταυλισμού β) μυοκτονία των εξωτερικών χώρων και γ) εκτεταμένοι ψεκασμοί σύμφωνα με το πρόγραμμα καταπολέμησης κουνουπιών στην Περιφέρεια Κρήτης. Οι εν λόγω δράσεις θα επαναληφθούν εφόσον αυτό κριθεί απαραίτητο.

2) Δόθηκαν ενημερωτικές αφίσες και φυλλάδια με κείμενο και εικόνες ώστε όλοι οι κάτοικοι, ακόμα και οι αναλφάβητοι,  να ενημερωθούν σχετικά με τα μέτρα προφύλαξης αλλά και των ενεργειών που απαιτούνται σε περίπτωση συμπτωμάτων σύμφωνα με τις Οδηγίες του Υπ. Υγείας και του Ε.Ο.Δ.Υ.

3) Δόθηκαν απολυμαντικά με βάση το χλώριο ώστε να υπάρχει η δυνατότητα από τους κατοίκους να προβούν μόνοι τους σε καθημερινή απολύμανση και καθαρισμό επιφανειών και όλων των  εσωτερικών  χώρων  προκειμένου να ανασχεθεί η διασπορά του ιού στον καταυλισμό. Δόθηκαν δε οδηγίες για τον τρόπο παρασκευής και εφαρμογής των υλικών αυτών.

Εξάλλου στελέχη της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας Π.Ε. Ρεθύμνου επισκέφθηκαν τον καταυλισμό Ρομά στο Τζεσμέ Ρεθύμνου όπου έγινε ενημέρωση του πληθυσμού για την λήψη ατομικών μέτρων υγιεινής για την πρόληψη μετάδοσης του κορωνοϊού και γίνεται προληπτική απολύμανση εξωτερικών και εσωτερικών χώρων.

"Sponsored links"

Ανάλογες δράσεις προγραμματίζονται και στις Περιφερειακές Ενότητες Χανίων και Λασιθίου.

Στα : Τοπικα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Διαβάστε επίσης
διαφημίσεις