Προς πληρωμή ενισχύσεις ύψους 30 εκατ. ευρώ σε κτηνοτρόφους

Κανένα σχόλιο

Ζήτημα χρόνου είναι πλέον η καταβολή ενισχύσεων στους κτηνοτρόφους ύψους 30 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων τα 25 εκατ. ευρώ θα προέρχονται από την ενεργοποίηση του Κανονισμού «de minimis» μετά τη σχετική απόφαση που υπέγραψε χθες ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Αθ. Τσαυτάρης.Ειδικότερα, μέσω του «de minimis» ενισχύσεις θα λάβουν οι χοιροτρόφοι (7 εκατ. ευρώ), οι πτηνοτρόφοι (5,5 εκατ. ευρώ) και οι δραστηριοποιούμενοι στην παραγωγή αιγοπρόβειου- βόειου κρέατος και γάλακτος (12,5 εκατ. ευρώ).

Η καταβολή της ενίσχυσης θα ξεκινήσει με τη δημοσίευση της απόφασης στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως και θα αρχίσει από τους βοοτρόφους και αιγοπροβατοτρόφους των πεδινών περιοχών για τους οποίους έχουν ολοκληρωθεί οι διασταυρωτικοί έλεγχοι με βάση τα στοιχεία του ΟΣΔΕ 2012.

Αμέσως μετά, θα καταβληθεί η ενίσχυση στους χοιροτρόφους και πτηνοτρόφους, αφού προηγουμένως ολοκληρωθούν οι διασταυρωτικοί έλεγχοι με την Κτηνιατρική Βάση Δεδομένων (ΚΒΔ) και το Υπουργείο Οικονομικών.

"Sponsored links"

Θα ακολουθήσει η πληρωμή του «de minimis» για τους βοοτρόφους και αιγοπροβατοτρόφους των ορεινών περιοχών, η οποία και θα γίνει μαζί με την πληρωμή του άρθρου 68 του έτους 2012, που προβλέπει ποσό ύψους 5 εκατ. ευρώ.

Συνολικά δηλαδή στους κτηνοτρόφους θα δοθούν ενισχύσεις ύψους 30 εκατ. ευρώ (25 εκατ. ευρώ de minimis συν 5 επιπλέον στο πλαίσιο του άρθρου 68, όπως προβλέπεται από την απόφαση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής).

«Υλοποιούμε με βάση το χρονοδιάγραμμα που έχουμε εξαγγείλει», δήλωσε ο κ. Τσαυτάρης, «την πληρωμή του de minimis στους κτηνοτρόφους για τη στήριξή τους σε μια κρίσιμη περίοδο όπου οι τιμές των ζωοτροφών δημιούργησαν σοβαρά προβλήματα στις εκμεταλλεύσεις τους».

kathimerini.gr

Στα : Τοπικα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Διαβάστε επίσης
διαφημίσεις