Προς σταδιακή εκτόνωση η κρίση στις Καστανιές

Κανένα σχόλιο

Για σταδιακή εκτόνωση της κρίσης στις Καστανιές κάνει λόγο ρεπορτάζ που προβλήθηκε στο κεντρικό δελτίο της ΕΡΤ. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ πρόσφυγαν και μετανάστες κατευθύνονται νοτιότερα, ενώ στις ελληνικές Αρχές υπάρχει αισιοδοξία ότι το δύσκολο διάστημα τουλάχιστον στην συγκεκριμένη περιοχή βρίσκεται πίσω. Ωστόσο, υπάρχουν πληροφορίες για μεταφορά μεταναστών σε άλλα σημεία, όπως μετέδωσε η ΕΡΤ, πιθανότατα για να βρεθούν άλλα περάσματα, ενδεχομένως προς τα ελληνικά νησιά. Οι τουρκικές Αρχές, πάντως, αποθαρρύνουν τους περίπου 10.000 πρόσφυγες και μετανάστες που είναι στην περιοχή να επιστρέψουν στην Κωνσταντινούπολη.

Όπως, εξάλλου, ενημερώνουν κυβερνητικες πηγές από τις 06.00 το πρωί ως τις 18.00 το απόγευμα της Καθαράς Δευτέρας δεν επιτράπηκε η παράνομη είσοδος στην Ελλάδα στην περιοχή του Έβρου συνολικά σε 4.354 άτομα.

Στο ίδιο διάστημα συνελήφθησαν 42 παράνομοι μετανάστες, κυρίως από Αφγανιστάν, Πακιστάν και Μαρόκο.

"Sponsored links"

Από τις 06.00 το πρωί του Σαββάτου ως τις 18.00 το απόγευμα της Καθαράς Δευτέρας η συνολική εικόνα διαμορφώνεται ως εξής:

-Αποτράπηκαν 24.203 προσπάθειες παράνομης εισόδου στη χώρα.

-Συνελήφθησαν συνολικά 183 άτομα.

Οι συλληφθέντες έχουν μεταφερθεί σε κέντρα κράτησης μεταναστών και οι καταδικασθέντες (για παράνομη είσοδο) σε καταστήματα κράτησης.

Τα άτομα που δικάστηκαν σήμερα για παράνομη είσοδο στη χώρα καταδικάστηκαν σε τέσσερα έτη φυλάκιση χωρίς αναστολή και 10.000 ευρώ χρηματική ποινή έκαστος.

Στα : Ελλαδα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Διαβάστε επίσης
διαφημίσεις