Προς συνάντηση Αλέξη Τσίπρα με τον Κώστα Καραμανλή

Κανένα σχόλιο

Απολύτως συνεπής με τη διακηρυγμένη θέση του περί συναινέσεων ο νέος πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας θα αναζητήσει αυτές τις συναινέσεις και στο ζήτημα της εκλογής του νέου Προέδρου της Δημοκρατίας.

Στα πλαίσια αυτά ο πρωθυπουργός τις επόμενες μέρες θα ζητήσει να συναντηθεί με τον πρώην πρωθυπουργό Κ. Καραμανλή.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, θα του κάνει πρόταση να είναι ο επόμενος Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

"Sponsored links"

Το πιθανότερο είναι, ότι ο Κ. Καραμανλής θα αρνηθεί, επειδή παραμένει σταθερός στη γνωστή θέση του, ότι δεν επιθυμεί τη θέση του Προέδρου εφόσον δεν έχει αυξημένες αρμοδιότητες σε σύγκριση με τις σημερινές. Αλλά για να γίνει κάτι τέτοιο, θα πρέπει να προϋπάρξει συνταγματική αναθεώρηση.

Ωστόσο η κίνηση αυτή του Αλέξη Τσίπρα είναι πολύ σημαντική για λόγους πολιτικούς και ουσίας. Θα σηματοδοτεί την συνέπεια του νέου πρωθυπουργού στη θέση για την ανάγκη συναινέσεων. Άλλωστε είναι χαρακτηριστικό, ότι πάντοτε διαχωρίζει τον Κ. Καραμανλή απ’ τον Αντ. Σαμαρά.

Με δεδομένη επομένως την άρνηση Καραμανλή να αποδεχτεί την πρόταση του Αλέξη, ανοίγει ο δρόμος για την επιλογή άλλου προσώπου για τη θέση του Προέδρου.

Στα : Ελλαδα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Διαβάστε επίσης
ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live
διαφημίσεις