15.8 C
Chania
Friday, March 29, 2024

“Προσφέρουμε δωρέαν βοήθεια”: “Το Χαμόγελο του Παιδιού” για τα τραγικά περιστατικά σε Κρήτη και Νέο Κόσμο

Ημερομηνία:

«Το Χαμόγελο του Παιδιού» με αφορμή τα τραγικά περιστατικά που συνέβησαν στη περιοχή του Νέου Κόσμου και στην Κρήτη ενημερώνει για ακόμη μια φορά ότι όλοι όσοι βιώνουν οριακές καταστάσεις και αντιμετωπίζουν τρομακτικά αδιέξοδα, στις οικογένειες και σε άλλα πρόσωπα του οικογενειακού περιβάλλοντος που γίνονται κοινωνοί των καταστάσεων αυτών και ανησυχούν για κάποιο δικό τους αλλά και σε όσους γίνονται μάρτυρες παρόμοιων ή άλλων δραματικών περιστατικών, μπορούν να αναζητήσουν βοήθεια έχοντας  δωρεάν και άμεση πρόσβαση σε ενημέρωση και βοήθεια.

Μέσα στη δύσκολη οικονομική συγκυρία και στις δύσκολες συνθήκες διαβίωσης όπου  οι ανάγκες διαρκώς μεγαλώνουν ενώ παράλληλα οι υπηρεσίες στήριξης και συστημάτων υγείας ολοένα λιγοστεύουν  και συρρικνώνονται, οι άνθρωποι, ευάλωτοι τόσο σε σωματικό όσο και σε ψυχικό επίπεδο δεν ξέρουν πού να στραφούν και πού να αναζητήσουν βοήθεια.

Στο πλαίσιο αυτό και δίνοντας έμφαση στον τομέα της πρόληψης και της έγκαιρης αντιμετώπισης «Το Χαμόγελο του Παιδιού» λειτουργεί την Εθνική Τηλεφωνική Γραμμή για τα Παιδιά SOS  1056, η οποία είναι διαθέσιμη πανελλαδικά, 24ώρες το 24ωρο, 365 ημέρες τον χρόνο. Στελεχωμένη αποκλειστικά από εξειδικευμένους Κοινωνικούς Λειτουργούς και Ψυχολόγους παρέχει δωρεάν και με σεβασμό στο απόρρητο τις πρώτες ψυχολογικές βοήθειες και την απαραίτητη ψυχοσυναισθηματική υποστήριξη σε κάθε παιδί και ενήλικα που βιώνει οριακές ή ακραίες καταστάσεις και που αναζητά διέξοδο και υποστήριξη αλλά και σε όσους γίνονται μάρτυρες ή κοινωνοί τέτοιων καταστάσεων.

Προσφέροντας έγκαιρη και πολλαπλή στήριξη «Το Χαμόγελο του Παιδιού»  θέτει το σύνολο των δομών και των υπηρεσιών του στη διάθεση όλων όσων αναζητούν βοήθεια και στήριξη με έμφαση στην επικοινωνία του Οργανισμού με τα παιδιά που βρίσκονται σε αδιέξοδο επισημαίνοντας ότι ακόμη και στα πιο δισεπίλυτα και τρομακτικά αδιέξοδα υπάρχει πάντα διέξοδος και λύση.

Μέσα από τις δράσεις πρόληψης, ευαισθητοποίησης και παρέμβασης, τη διεπιστημονική σύμπραξη  για τη διαχείριση της κρίσης ακριβώς  τη στιγμή που συμβαίνει και την άμεση κινητοποίηση των υποδομών και υπηρεσιών του έχει υποστηρίξει πολλά παιδιά και ενήλικες που βιώνουν παρόμοιες καταστάσεις. Συγκεκριμένα, σε συνεργασία με τις αρμόδιες αρχές  «Το Χαμόγελο του Παιδιού» ως trusted NGO Partner της Facebook έχει αποτρέψει δεκάδες παιδιά και νέους να βλάψουν τον εαυτό τους.

Για τον λόγο αυτό, είναι πολύ σημαντικό να υπενθυμίσουμε ότι ακόμη και στις πιο αδιέξοδες καταστάσεις και στις πιο ακραίες στιγμές απελπισίας «Το Χαμόγελο του Παιδιού» όταν κληθεί να βοηθήσει μπορεί να βοηθήσει ουσιαστικά και αποτελεσματικά.

Για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να επικοινωνείτε με το press@hamogelo.gr ή στο 210 3306140.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ