17.8 C
Chania
Saturday, April 20, 2024

Προσφυγή στο ΣτΕ συμβολαιογράφου για να «παγώσουν» οι πλειστηριασμοί

Ημερομηνία:

Στο Συμβούλιο της Επικρατείας προσέφυγε η συμβολαιογράφος Λαυρίου, Ελένη Καραγεωργοπούλου που ζητεί να «παγώσουν» προσωρινά οι πλειστηριασμοί με προσωρινή διαταγή.

Η συμβολαιογράφος ζητεί να ακυρωθεί ως αντισυνταγματική και παράνομη η απόφαση της τελευταίας επαναληπτικής γενικής συνέλευσης (27.11.2017) του Συμβολαιογραφικού Συλλόγου Αθηνών, Πειραιώς, Αιγαίου και Δωδεκανήσου, με την οποία  ανεστάλη η αποχή των συμβολαιογράφων από όλους τους πλειστηριασμούς έως 31 Δεκεμβρίου 2017.

Η συμβολαιογράφος υποστηρίζει ότι με αυτον τον «αντισυνταγματικό και παράνομο τρόπο ο Συμβολαιογραφικός Σύλλογος Αθηνών επισπεύδει την έναρξη των πλειστηριασμών χωρίς να τηρούνται οι νόμιμες προϋποθέσεις, ενώ την ίδια στιγμή απειλείται βλάβη των συνταγματικών δικαιωμάτων όλων των πολιτών και μάλιστα των ασθενέστερων, όπως απαιτείται  και βλάβη των ίδιων των συμβολαιογράφων».

Στην προσφυγή της, η συμβολαιογράφος επιρρίπτει ευθύνες στον πρόεδρο του Συμβολαιογραφικού Συλλόγου Αθηνών Γεώργιο Ρούσκα, ο οποίος, όπως λέει «με σκοπιμότητα μεθόδευσε την διεξαγωγή της τελευταίας άκυρης επαναληπτικής έκτακτης γενικής συνέλευσης. Η ακυρότητα ανάγεται στο περιεχόμενο της πρόσκλησης που απέστειλε στα μέλη του Συλλόγου που δεν περιλάμβανε το θέμα της συνέλευσης, αλλά και το χώρο διεξαγωγής της εν λόγω συνέλευσης».

Μάλιστα, χαρακτηρίζει την τελευταία γενική συνέλευση «παρωδία, κάτι που προσβάλλει βάναυσα τον  εγγυητικό ρόλο του συμβολαιογράφου και  με τους πολίτες πλέον να χάνουν τις περιουσίες τους χωρίς τις διασφαλίσεις που οι συμβολαιογράφοι, ως  θεματοφύλακες της νομιμότητας, πρέπει να παρέχουν».

Η κ. Καραγεωργοπούλου κατέθεσε αίτηση- δήλωση- διαμαρτυρία στον Συμβολαιογραφικό Σύλλογο, την οποία κοινοποίησε στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου και στην εισαγγελία Διαφθοράς.

naftemporiki.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στέφανος Κασσελάκης: Η παρουσίαση του ευρωψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ | Παρακολουθήστε ζωντανά

Το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ παρουσίασε από το Κέντρο Πολιτισμού...

Η Χανιώτισσα συγγραφέας Μάρω Δούκα υποψήφια ευρωβουλευτής με τη Νέα Αριστερά

Την υποψηφιότητα της διακεκριμένης συγγραφέως Μάρως Δούκα για τις...

Με Βέφα Αλεξιάδου, Αγγελική Ηλιάδη και Εύη Βατίδου το ΛΑΟΣ στις Ευρωεκλογές 2024

Τους 42 υποψήφιους για τις Ευρωεκλογές του Ιουνίου ανακοίνωσε...