Προχωρά ο σχεδιασμός για την συνολική αντικατάσταση της αποτελούμενης από 11 διαφορετικά υλικά πλακόστρωσης στο Ενετικό Λιμάνι Χανίων | Φωτός

Κανένα σχόλιο

Προχωρά ο σχεδιασμός για τη συνολική αντικατάσταση της πλακόστρωσης στο Ενετικό Λιμάνι. Σύμφωνα με ανάρτηση του Δήμαρχου Χανίων κ. Παναγιώτη Σημανδηράκη, αυτή τη στιγμή το πλακοστρωτο αποτελείται από 11 διαφορετικά υλικά κι ως εκ τούτου κρίνεται αναγκαίο να αντικατασταθούν από ενα ενιαίο υλικό.

Αναφέρεται πιο συγκεκριμένα:

Σε κάθε άλλη περίπτωση, ένα μωσαϊκό αποτελούμενο από 11 διαφορετικά υλικά πλακόστρωσης σε έναν χώρο ιστορικής αξίας, θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ενδιαφέρον.

"Sponsored links"

Δυστυχώς, στην περίπτωση του Ενετικού Λιμανιού των Χανίων, αυτό δεν ισχύει. Παρεμβάσεις χρόνων, χωρίς ολοκληρωμένο σχεδιασμό, με διαφορετικά υλικά πλακόστρωσης κάθε λίγα μέτρα, από μάρμαρο έως άσφαλτο, δημιουργούν μια εικόνα που υπονομεύει λειτουργικά, αισθητικά και πρακτικά τον κοινόχρηστο, δημόσιο χώρο στο Παλιό Λιμάνι.

Σήμερα, είχαμε την ευκαιρία να δούμε μια πρώτη εικόνα της μελέτης που ξεκίνησε τον Ιούνιο του 2020, για τη συνολική αντικατάσταση της πλακόστρωσης στο Ενετικό Λιμάνι.

Μια μελέτη που σκοπό έχει να αναβαθμίσει και να εκσυγχρονίσει συνολικά τα δίκτυα υποδομής της χερσαίας λιμενικής ζώνης του Ενετικού Λιμανιού, αλλά και να φέρει πίσω τη λάμψη που αρμόζει στο στολίδι της πόλης μας.

Δείτε φωτογραφίες από τα 11 διφορετικά υλικά που υπάρχουν στο παλιό λιμάνι καθώς και τη μελέτη για την αντικατάστασή τους:

Στα : Τοπικα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Διαβάστε επίσης
ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live
διαφημίσεις