Προχωρά το έργο επέκτασης της Ψυχιατρικής Πτέρυγας του Νοσοκομείου Χανίων μέσω της αξιοποίησης του κληροδοτήματος Μαλινάκη

Κανένα σχόλιο

Ξεμπλοκάρει το έργο επέκτασης της Ψυχιατρικής Πτέρυγας του Νοσοκομείου Χανίων μετά από νομοθετική ρύθμιση που αναμένεται να περάσει από τη βουλή το επόμενο διάστημα.

Με τη ρύθμιση αναμένεται να καταστεί δυνατή η αξιοποίηση του κληροδοτήματος Μαλινάκη ενώ το έργο αναμένεται να προχωρήσει από την επιτροπή του κληροδοτήματος που θα λειτουργεί ως πρόσωπου ιδιωτικού δικαίου.

Σε σχετική συνέντευξη τύπου που δόθηκε σήμερα παρουσία του Διοικητή του Νοσοκομείου Χανίων κ. Μηνά Βουλγαρίδη καθώς και του Μητροπολίτη Κυδωνίας και Αποκορώνου κ. Δαμασκηνού τονίσθηκε ότι θα υπογραφεί τριμερής σύμβαση μεταξύ της Επιτροπής, του Υπουργείου Υγείας και του Νοσοκομείου Χανίων με το κείμενο της Σύμβασης να βρίσκεται στα χέρια του Χανιώτη βουλευτή κ. Αντώνη Μπαλωμενάκη.

"Sponsored links"

Ο βουλευτής σε δήλωσή του αναφέρει σχετικά:

Η λύση που δόθηκε για την προώθηση της αξιοποίησης της κλρονομίας Μαλινάκη είναι ένα καλό δείγμα του, ότι όταν η δημόσια διοίκηση αντιμετωπίζει τα περίπλοκα ζητήματα της καθημερινοτητας με τόλμη, πρακτικό πνεύμα, στα πλαίσια της νομοθεσίας, αλλα κυρίως με πολιτική βούληση προώθησης τους, λύσεις υπάρχουν και είναι απλές.

Με την προωθούμενη λύση το έργο της κατασκευής νέας πτέρυγας θα επιταχυνθεί κατά πολύ. Πράγμα που θα ανοίξει το δρόμο για τη συνολική αξιοποίησή της περιουσίας, πάντοτε στο πνεύμα του διαθέτη.

Επισημαίνω την ευτυχή κατάληξη, που είναι προιόν υπεύθυνης και επίμονης δουλειας των μελών της επιτροπής διαχείρησης του κληροδοτήματος και της τεχνικής υπηρεσίας του νοσοκομείου ως εξαιρεση στο γενικό τοπίο της δημόσιας διοίκησης .

Στόχος εθνικής εμβελειας θα πρέπει να είναι για όλους μας ένα τέτοιο επίπεδο αποτελεσματικής συνεργασιας να γινει ο κανόνας και όχι η εξαίρεση στη χώρα μας.

 

Στα : Τοπικα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Διαβάστε επίσης
διαφημίσεις