Πρωτοβουλία Αντίστασης: Η κουλτούρα των αστών (SURVIVOR) βλάπτει σοβαρά τις συνειδήσεις

Κανένα σχόλιο

Ανακοίνωση Πρωτοβουλία Αντίστασης:

Η αλήθεια είναι ότι έχει κανείς πολλές αφορμές και ερεθίσματα για να σχολιάσει την βαρβαρότητα που χαρακτηρίζει τη σημερινή εποχή.Από τα ειδικά,εργατικά ατυχήματα,τις άθλιες συνθήκες στα νοσοκομεία,τα 17χρονα στα σχολεία που λιποθυμούν από την πείνα έως και τα γενικότερα.Αυτά δηλαδή της συνολικότερης εφιαλτικής κατάστασης που βιώνουν οι φτωχές λαϊκές μάζες,της εφόρμησης του κεφαλαίου στον κόσμο της δουλειάς,τις φρικαλεότητες των ιμπεριαλιστών στην περιοχή και πάει λέγοντας.

Συγκεκριμένα όμως,όσο αφορά το περίφημο Survivor,που απασχολεί χρόνο και συζητήσεις από αρκετό κόσμο.Είναι απλώς ένα ακόμη χρήσιμο σκουπίδι που απλά ανακυκλώνεται για να γράψουν τα μηχανάκια της AGB;Είναι και αυτό.Όμως δεν μπορεί να παραγνωριστεί και να παραβλεφθεί η κύρια πλευρά που χαρακτηρίζει την εκπομπή αυτή και είναι ιδιαιτέρως ΣΟΒΑΡΗ.

"Sponsored links"

Η αλαφουζοφασιστοκουλτούρα,η υπερπροβολή των σάπιων ιδεολογημάτων που θέλει το σύστημα της εκμετάλλευσης και της εξάρτησης να περάσει στο λαό είναι κάτι που δεν μπορεί απλά να προσπεραστεί.Το σύστημα αυτό  βολεύεται και επιδιώκει ταυτόχρονα η έννοια της συλλογικότητας να αντικατασταθεί με αυτή της λυκοσυμμαχίας. Της αλληλεγγύης με αυτήν της καχυποψίας και του κανιβαλισμού.Της συλλογικής διεκδίκησης με αυτήν του ατομικού δρόμου και του ‘ξεχωρίζω πατώντας επί πτωμάτων’.

Καλείται ο κόσμος,που παλεύει με νύχια και δόντια για το μεροκάματο σε συνθήκες άγριας εκμετάλλευσης και ανασφάλειας,να θαυμάσει τους διάσημους που ”ρισκάρουν” τη ζωή τους και ”επιβιώνουν”.Ξέροντας βέβαια ότι ανά πάσα στιγμή υπάρχει ολόκληρο τιμ γιατρών,διατροφολόγων,τεχνικών που θα σπεύσουν σε πραγματική ανάγκη.

Αν κάνουμε φυσικά την αναγωγή στον κόσμο της δουλειάς,βλέπουμε ότι ούτε θα επιβραβευθεί κανείς με απολαβές και σταριλίκι,ούτε την αντίστοιχη περίθαλψη θα έχει,ούτε στο παρασκήνιο θα του προσφερθεί ένα πιάτο φαϊ.

Οι πραγματικοί survivors είναι οι αφανείς αυτοί ήρωες της καθημερινότητας, που η φωνή τους δεν ακούγεται.Οι πρόσφυγες που πραγματικά ρισκάρουν τη ζωή τους  και των παιδιών τους και είτε θαλασσοπνίγονται είτε στοιβάζονται τελικά στα στρατόπεδα συγκέντρωσης.Οι άνεργοι και οι άστεγοι που η κάθε επόμενη μέρα τους αποτελεί ερωτηματικό.Η εργατική τάξη,ο κόσμος της δουλειάς ευρύτερα που βλέπουν  τους όρους δουλειάς και ζωής να χειροτερεύουν μέρα με τη μέρα.

Να γυρίσουμε λοιπόν την πλάτη στον πολιτισμό και την κουλτούρα τους.Κυρίως μάλιστα,να στρέψουμε το ενδιαφέρον μας στην υπόθεση της υπεράσπισης των δικαιωμάτων και των κατακτήσεων,που με σκληρούς μαζικούς αγώνες είχε καταφέρει η πάλη των λαών  τον προηγούμενο αιώνα.

Στα : Τοπικα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Διαβάστε επίσης
διαφημίσεις
τι παίζει τώρα στον kritifm1015

No upcoming events for today