19.8 C
Chania
Thursday, April 25, 2024

Πρωτοβουλία Αντίστασης: Σε μια πόλη που ο θόρυβος από τις υπερπτήσεις των πολεμικών αεροσκαφών του ΝΑΤΟ έχει γίνει καθημερινότητα κάποιοι ενοχλήθηκαν από τις νότες των μουσικών του δρόμου!

Ημερομηνία:

Η Πρωτοβουλια Αντίστασης με κείμενό της αναφέρεται στην επίθεση που δέχθηκε μουσικός δρόμου στο παλιό λιμάνι Χανίων από άνδρες του Λιμενικού:

Επίθεση  από άνδρες του Λιμενικού, στο Ενετικό λιμάνι των Χανίων, δέχτηκε ο Ανδρέας, μουσικός του δρόμου.  Αφού τον προπηλάκισαν, τον εξύβρισαν, τον τρομοκράτησαν ακόμη και με την απειλή όπλου, τον προσήγαγαν και τον κράτησαν για αρκετές  ώρες.  Η κατηγορία που του κόστισε όλη αυτή την περιπέτεια και εμπειρία, αλλά και 200 ευρώ πρόστιμο, ήταν «ηχορύπανση» και «συναυλία με επαγγελματικό σκοπό»!

Σε μια πόλη που η όχληση από τις υπερπτήσεις των πολεμικών αεροσκαφών του ΝΑΤΟ έχει γίνει καθημερινότητα με οδυνηρές συνέπειες για τη ζωή  και την υγεία μας….

Σε μια πόλη που όλο και πιο συχνά γινόμαστε μάρτυρες ή και δέκτες της όχλησης και της προκλητικής ως και δολοφονικής συμπεριφοράς των αμερικανονατοϊκών ράμπο, κάθε φορά που κατακλύζουν την πόλη μας για  ξεκούραση από τις φονικές δραστηριότητές τους ….

Σε μια πόλη που γίνεται όλο και πιο  αφιλόξενη για τους κατοίκους της, πανάκριβη και που όλες οι δραστηριότητες πρέπει να προσαρμοστούν στο να υπηρετούν αυτό το ύψιστο αγαθό τον τουρισμό….

Κάποιοι ενοχλήθηκαν και ενοχλούνται  από τις νότες και τις μουσικές των μουσικών του δρόμου!

Το συγκεκριμένο περιστατικό δεν είναι το πρώτο. Πολλές φορές οι μουσικοί του δρόμου αντιμετωπίζονται σαν επαίτες , συλλαμβάνονται και κρατούνται με την εφαρμογή του μεταξικού νόμου περί επαιτείας. Μόλις ένα περίπου  χρόνο πριν, με αφορμή παρόμοιο περιστατικό στη Θεσσαλονίκη, μετά από κινητοποιήσεις  και διαμαρτυρίες καταργήθηκε  το άρθρο του ποινικού κώδικα περί επαιτείας, πράγμα  που οι λιμενικοί των Χανίων φαίνεται ότι το αγνοούσαν, σύμφωνα με την καταγγελία του μουσικού.

Ο Ανδρέας δηλώνει αποφασισμένος να συνεχίσει να παίζει τη μουσική του στους δρόμους της πόλης των Χανίων, αφού όπως τόνισε, αυτά τα περιστατικά δυναμώνουν τη θέλησή του. Δημοσιεύματα  κάνουν λόγο για αυστηρότερες πρακτικές από τις διωκτικές αρχές, προκειμένου να αντιμετωπιστεί το φαινόμενο της ηχορύπανσης από τους μουσικούς του δρόμου. Οι μουσικοί χρειάζεται ν’ απαντήσουν σε αυτές τις προθέσεις και να βάλουν «φρένο»  σ’ αυτούς τους σχεδιασμούς.

Οι  μουσικοί του δρόμου δεν είναι επαίτες. Είναι δικαίωμά τους ελεύθερα να παίζουν και να τραγουδούν. Προσφέρουν τέχνη και μάλιστα δωρεάν σε μια εποχή που τα πάντα εμπορεύονται. Όποιος θέλει τους ενισχύει. Δεν το απαιτούν. Με αξιοπρέπεια δίνουν από αυτό που αγαπούν υπηρετώντας την τέχνη. Η υπεράσπιση του δικαιώματός τους να παίζουν ελεύθερα είναι καθήκον κάθε  προοδευτικού ανθρώπου.  Σαν Πρωτοβουλία Αντίστασης υπερασπιζόμαστε το δικαίωμα των μουσικών του δρόμου να παίζουν ελεύθερα στους δρόμους και τις πλατείες.

Η αυθόρμητη αλληλεγγύη που εκφράστηκε άμεσα από μουσικούς του δρόμου και αλληλέγγυους πολίτες στον μουσικό Ανδρέα,  ήταν κάτι πολύ θετικό. Σ’ αυτό  που χρειάζεται όλοι να συμβάλλουμε είναι  στην από κοινού πάλη ενάντια στον αυταρχισμό, την τρομοκρατία και τη φασιστικοποίηση  που είναι  κεντρική πολιτική αυτού συστήματος της καπιταλιστικής βαρβαρότητας και της ιμπεριαλιστικής θηριωδίας και που θα υπηρετηθεί από όποια κυβέρνηση και αν προκύψει από τις εκλογές καθώς και από τους τοπικούς άρχοντες (νομάρχες, περιφερειάρχες, και δημάρχους). Να  συνεχίσουμε λοιπόν να τους ενοχλούμε και με  τις μουσικές του δρόμου, αλλά κύρια με τους αγώνες μας και την ανυποχώρητη πάλη για το δίκιο, δημιουργώντας έτσι  ακόμη πιο όμορφα τραγούδια!!!

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ρέθυμνο: 500 ευρώ γιατί έκαιγε υπολείμματα καλλιεργειών

Διαδοχικά είναι τα πρόστιμα στην Κρήτη για πυρκαγιάς που...

Έως την Μεγάλη Τετάρτη το Δώρο Πάσχα – Οι προϋποθέσεις

Έως τη Μεγάλη Τετάρτη 1η Μαΐου θα πρέπει να...

Περιπέτεια για τουρίστρια σε φαράγγι του Λασιθίου

Άσχημα απρόοπτα είχε για μία τουρίστρια η πεζοπορία σε...

Μήνυση Αλεξίας Μπακογιάννη κατά Στέφανου Χίου: «Με απείλησε ότι θα με χτυπήσει με μπουκάλι»

Μήνυση για απειλή, εξύβριση και απόπειρα απλής σωματικής βλάβης κατέθεσε η Αλεξία...