21.8 C
Chania
Friday, March 29, 2024

Πρωτοβουλία Αντίστασης Χανίων: ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – Ισραήλ πυρπολούν την Ειρήνη

Ημερομηνία:

Με ανακοίνωσή της η Πρωτοβουλία Αντίστασης Χανίων αναφέρεται στις τελευταίες εξελίξεις που μπορούν να οδηγήσουν σε ένα μεγάλο πόλεμο:

Καθώς φαίνεται η ψυχροπολεμική κόντρα ΗΠΑ- ΔΥΣΗΣ με τη ΡΩΣΙΑ κινδυνεύει να οδηγηθεί σε μια επικίνδυνη πολεμική σύγκρουση με απρόβλεπτες συνέπειες για τους πολύπαθους λαούς της ΣΥΡΙΑΣ και της ευρύτερης περιοχής.

Για άλλη μια φορά οι μεγαλύτεροι φονιάδες των λαών οι δυτικοί ιμπεριαλιστές και το δολοφονικό Ισραήλ, μαζί  και  τα  αντιδραστικά  αραβικά  καθεστώτα, ευαισθητοποιούνται τάχα για τα χημικά του Άσαντ, ενώ όλοι ξέρουν πως το πρόβλημά τους είναι η ενίσχυση της Ρωσίας και του Ιράν στην περιοχή και για να το αντιμετωπίσουν είναι ικανοί να προκαλέσουν νέους κύκλους απίθανων συμφορών για  τους  λαούς.

Το  υπαρκτό ενδεχόμενο  ακόμη  και άμεσης στρατιωτικής σύγκρουσης ΗΠΑ- ΡΩΣΙΑΣ τροφοδοτεί ήδη ακόμη και τα πιο εφιαλτικά σενάρια. Όχι δε θεωρούμε ότι οι ιμπεριαλιστές τρελάθηκαν. Η ιστορία μας διδάσκει όμως ότι το σύστημα της εκμετάλλευσης και του πολέμου είναι ικανό για τα μεγαλύτερα εγκλήματα σε βάρος των λαϊκών μαζών. Η  αποσυγκρότηση της εργατικής τάξης και των λαϊκών δυνάμεων κάνει τα πράγματα ακόμη πιο επικίνδυνα. Η κατάσταση στην ίδια τη χώρα μας είναι ενδεικτική του αντιδραστικού και επικίνδυνου κλίματος που κυριαρχεί.

Την ίδια ώρα που ετοιμάζονται νέοι κύκλοι βάρβαρης αντιλαϊκής επίθεσης σε συντάξεις και λαϊκό εισόδημα, ωμά σχεδιάζονται νέες δαπάνες δις για όπλα στο έδαφος του εθνικιστικού παροξυσμού που καλλιεργεί η αστική τάξη στον αντιδραστικό ανταγωνισμό της με την τούρκικη αστική τάξη για όμορους ρόλους στην περιοχή. Στην ίδια βάση διεκδίκησης ρόλου,  σε  ενεργειακά,  μεταφορές  και  συνολικότερα, από την αστική τάξη με όρους επικίνδυνου τυχοδιωκτισμού στη διακεκαυμένη πλέον περιοχή μας, η χώρα δίνεται απ’ άκρη σε άκρη ολοένα και πιο συστηματικά σαν πολεμικό ορμητήριο των ΗΠΑ- ΝΑΤΟ. Και μόνο η βάση της Σούδας εμπλέκει διαρκώς τη χώρα στο βρώμικο πόλεμο των ιμπεριαλιστών. Όμως η εμπλοκή αφορά πλέον  με  βάση  τις  εξελίξεις πολύ πιο δραστήρια και τη ΣΟΥΔΑ- ΚΕΝΑΠ- Π.Β.Κ. αλλά και όλη την επικράτεια της χώρας. Και ακόμη την άμεση συμμετοχή  του  ελληνικού   πολεμικού ναυτικού και στρατιωτικών δυνάμεων σε επιχειρήσεις δίπλα σε ΗΠΑ- ΝΑΤΟ- ΙΣΡΑΗΛ. Η    βρώμικη  και  επικίνδυνη  εμπλοκή  στον  πόλεμο  βαφτίζεται  εθνική  σύνεση.

Η κυβέρνηση και όλο το πολιτικό προσωπικό της αστικής τάξης κρύβουν συστηματικά τους δοσμένους μεγάλους κινδύνους για το λαό και τη νεολαία απ’ αυτή την πραγματικότητα. Τα ΜΜΕ κατακλύζονται από ανερυθρίαστες αναλύσεις μιλιταριστών που εμφανίζουν τον πόλεμο σαν παιγνίδι, προσπαθώντας όλοι τους να μας εθίσουν να ανεχτούμε τις συμφορές που ήδη υφίστανται οι λαοί γύρω μας συχνά με τη φονική συμβολή της βάσης του θανάτου της Σούδας.

Σαν Πρωτοβουλία Αντίστασης για άλλη μια φορά θα τονίσουμε στο λαό της πόλης των Χανίων πως ο λαός μας δεν έχει να κερδίσει τίποτα  παρά  μόνο  να  πληρώσει  πόνο  δάκρυα  και  αίμα από τους επικίνδυνους τυχοδιωκτισμούς που εμπλέκει τη χώρα η κυβέρνηση με τη στήριξη της Ν.Δ. και όλων των πολιτικών εκπροσώπων του συστήματος της εξάρτησης και της εκμετάλλευσης. Η πολιτική της φτώχειας είναι δοσμένη σε βάθος χρόνου, όσο οι λαϊκές δυνάμεις δε ανασυγκροτούν τις αντιστάσεις τους. ΦΤΩΧΕΙΑ – ΑΝΕΡΓΙΑ- ΦΑΣΙΣΜΟΣ και ΠΟΛΕΜΟΣ, είναι το μέλλον που μας επιφυλάσσουν συστηματικά όσο καθυστερούμε  να  τους  φράξουμε  το  δρόμο.  Ας πάψουμε να παρακολουθούμε μοιρολατρικά τον τρόμο. Να παλέψουμε αποφασιστικά για την υπεράσπιση της ΕΙΡΗΝΗΣ, της ΖΩΗΣ και του ΔΙΚΙΟΥ ΜΑΣ. Όρος γι’ αυτό είναι να τοποθετηθούμε ξεκάθαρα εναντίον των φονιάδων των λαών. Παρά τους αρνητικούς συσχετισμούς αυτός είναι ο μόνος ρεαλιστικός δρόμος για τη ζωή και το μέλλον μας και το μέλλον των παιδιών μας.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Κωνσταντοπούλου: «Ό,τι γίνεται στην κυβέρνηση είναι ευθύνη Μητσοτάκη»

«Η ΝΔ προσπάθησε να κλείσει γρήγορα τη συζήτηση και...

Ένοχος ο Ηλίας Μίχος και για τον βιασμό της 12χρονης στα Σεπόλια – Αθώα η μητέρα

Την ενοχή του Ηλία Μίχου, βασικού κατηγορούμενου για την...

Αλιεύτηκε τόνος βάρους 485 κιλών – 25 ευρώ το κιλό στην αγορά

Μια απίστευτη ψαριά έκανε ένας ψαράς στον Αστακό, καθώς στα δίχτυα...

Βιβλιοπαρουσίαση στα Χανιά: Κωνσταντίνα Μπαλωμενάκη – Στον καιρό του Λυμεώνα

Οι Εκδόσεις Ραδάμανθυς παρουσιάζουν τη νουβέλα επιστημονικής φαντασίας της...