15.8 C
Chania
Friday, April 19, 2024

Πρωτοβουλία Πολιτών για το Αεροδρόμιο “Δασκαλογιάννης”: Προσωρινή νίκη η αποδοχή της προσφυγής της ΟΣΥΠΑ για τη Fraport – Να κηρύξουν τη γερμανική εταιρεία έκπτωτη οι 4 βουλευτές των Χανίων

Ημερομηνία:

Για προσωρινή νίκη και του αγώνα των Χανιωτών μιλά η Ανοικτή Πρωτοβουλία Πολιτών Ενάντια στην Εκχώρηση του Αεροδρομίου “Δασκαλογιάννης” με ανακοίνωσή της μετά από τη δημοσιοποίηση της απόφασης της Επιτροπής Αναφορών της Ε.Ε. σχετικά με την προσφυγή της ΟΣΥΠΑ για τους όρους της εκχώρησης των περιφερειακών αεροδρομίων της Ελλάδας στη γερμανική Fraport.

Σε σχετικό κείμενο η Πρωτοβουλία αναφέρει τα εξής:

Η Πρωτοβουλία μας, ανακοινώνει σήμερα ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έκανε αποδεκτή την προσφυγή που είχε καταθέσει η Ομοσπονδία εργαζομένων στη πολιτική αεροπορία κατά της Fraport !   Οι εξελίξεις αυτές δημιουργούν νέες συνθήκες και προφανώς νέα καθυστέρηση στην κατάληψη του αεροδρομίου Δασκαλογιάννης από τους Γερμανούς !

Η αποδοχή της προσφυγής είναι μία έστω προσωρινή δικαίωση και του αγώνα της ΟΣΥΠΑ αλλά και της Πρωτοβουλίας μας.

Καλούμε τον εισαγγελέα Χανίων να αναλάβει πρωτοβουλία και να διερευνήσει την παράνομη είσοδο και εγκατάσταση της Fraport στο αεροδρόμιο «Ι. Δασκαλογιάννης»

Ενημερώνουμε τους πολίτες των Χανίων ότι άνθρωποι της Fraport χθες αργά το βράδυ προς τα ξημερώματα κατέβασαν τις μαύρες κορδέλες τις οποίες η πρωτοβουλία μας είχε τοποθετήσει στη φωτογραφία του Δασκαλογιάννη,  ως μία συμβολική κίνηση εντός της κεντρικής αίθουσας του αεροδρομίου. Ενημερώνουμε τους ανθρώπους που κινούνται την νύχτα,  ότι η Πρωτοβουλία μας θα είναι σύντομα στο αεροδρόμιο αυτή τη φορά πιο δυναμικά…

Καλούμε για μία ακόμα φορά τους βουλευτές των Χανίων και την κυβέρνηση, με αφορμή την τέταρτη αναβολή, να κηρύξουν την Fraport έκπτωτη και να προχωρήσουν στη σύσταση ενός δημόσιου (κρατικού) Ενιαίου Φορέα Διαχείρισης Αερολιμένων με ορθολογικά και μη πελατειακά κριτήρια.

Καλούμε τους πολίτες των Χανίων σε συνεχή εγρήγορση ενόψει των νέων κινητοποιήσεων που ετοιμάζει η Πρωτοβουλία μας, ιδιαίτερα μετά τις νέες εξελίξεις.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Εκδήλωση για τα 200 χρόνια από τη Σφαγή στο Λαφονήσι

Φέτος συμπληρώνονται διακόσια χρόνια από τη Σφαγή στο Λαφονήσι Κισσάμου, που έγινε από...

Κρήτη: Πειθαρχική δίωξη κατά αντιδημάρχου για παράνομες μεταδημοτεύσεις!

Βόμβα στην Αυτοδιοίκηση της Κρήτης ! Την Πειθαρχική δίωξη...