Πρωτοβουλία του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου ν. Χανίων για εργαζόμενους που δεν έχουν πληρωθεί τα δεδουλεμένα τους

Κανένα σχόλιο

Η φοβερή οικονομική κρίση είχε μεταξύ άλλων σαν θύματα και δεκάδες εργαζομένων στα Χανιά που απολύθηκαν (ή βρίσκονται σε επίσχεση εργασίας) χωρίς να έχουν μέχρι σήμερα πληρωθεί τα δεδουλευμένα τους.

Πρόκειται κυρίως για εργαζομένους σε τοπικές τεχνικές κατασκευαστικές εταιρίες, στην Ένωση Γεωργικών Συνεταιρισμών Αποκορώνου – Σφακίων και σε επί μέρους μικρότερης οικονομικής επιφάνειας εργοδότες όλων των κατηγοριών. Το όλο θέμα εξακολουθεί να χρονίζει και γίνεται περισσότερο προκλητικό σε ορισμένες περιπτώσεις που οι εργοδότες, αποδεδειγμένα, είτε εξακολουθούν την επικερδή τους δραστηριότητα με άλλες επωνυμίες, είτε διαθέτουν σημαντικά περιουσιακά στοιχεία την ίδια στιγμή που δεν εφαρμόζουν με προκλητικό τρόπο δικαστικές αποφάσεις που τους επιβάλλουν την πληρωμή των εργαζομένων.

Το Εργατ/κό Κέντρο Χανίων αναλαμβάνει πρωτοβουλία να συγκεντρώσει τις περιπτώσεις εργαζομένων που περιμένουν επί χρόνια απλήρωτοι, να βοηθήσει στην ομαδοποίησή τους και στην προώθηση του θέματος στο αρμόδιο Υπουργείο Εργασίας και στις λοιπές Αρχές, με την πεποίθηση ότι ο συντονισμένος αγώνας και η πίεση που μπορεί να ασκηθεί έτσι θα φέρει αποτελέσματα.

"Sponsored links"

To Εργατ/κό Κέντρο Χανίων καλεί όλους τους συναδέλφους που αντιμετωπίζουν παρόμοιο πρόβλημα να επικοινωνήσουν άμεσα με την διοίκηση. Καλεί τέλος τους νεοεκλεγέντες Βουλευτές του Νομού να επιδείξουν ευαισθησία και να συνδράμουν ουσιαστικά στην προσπάθεια αυτή.

Στα : Τοπικα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Διαβάστε επίσης
ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live
διαφημίσεις