Πρωτοβουλία Χανιωτών για το Στρατόπεδο Μαρκοπούλου: «Δεν εφησυχάζουμε» – Εκδήλωση τη Δευτέρα στο ΤΕΕ

Κανένα σχόλιο

Μετά και την είδηση περί παραχώρησης του 100% του Στρατόπεδου Μαρκόπουλου στο Δήμο Χανίων με ένα ετήσιο τίμημα της τάξης των 80.000 ευρώ, η Πρωτοβουλία Χανιωτών για το στρατόπεδο εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία τονίζει ότι δεν εφησυχάζει έως ότου παραχωρηθεί οριστικά ο χώρος αλλά και «να χαρακτηριστεί ολόκληρος ο χώρος ως αστικό πράσινο προς το συμφέρον των δημοτών». Μάλιστα, καλεί και σε σχετική εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 12 Φεβρουαρίου στις 19.30 στην αίθουσα του ΤΕΕ.

Πιο αναλυτικά, στην ανακοίνωση αναφέρονται τα εξής:

Η Πρωτοβουλία Χανιωτών για το στρατόπεδο Μαρκοπούλου, προσκαλεί κάθε ενδιαφερόμενο πολίτη στην εκδήλωση-συζήτηση με θέμα «Ένσταση επί του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου Χανίων», σύμφωνα με το οποίο προβλέπεται πολεοδόμηση τμήματος του στρατοπέδου Μαρκοπούλου.

"Sponsored links"

Διαβάζοντας μάλιστα τις τελευταίες ειδήσεις για την πρόθεση παραχώρησης του στρατοπέδου από το ΥΠΕΘΑ στο Δήμο, δεν εφησυχάζουμε μέχρι  να παραχωρηθεί οριστικά αλλά και να χαρακτηριστεί ολόκληρος ο χώρος ως αστικό πράσινο προς το συμφέρον των δημοτών κάτι που εξ άλλου αποφάσισε ομόφωνα τέσσερις φορές και το δημοτικό συμβούλιο Χανίων. Εκτιμούμε ότι η μαζική κατάθεση ένστασης θα επιτείνει την απαίτηση για δημιουργία χώρου πρασίνου.

Η εκδήλωση θα γίνει την Δευτέρα 12/2/2018 και ώρα 19,30 στην αίθουσα του ΤΕΕ Νεάρχου 23 (ισόγειο).

Στην εκδήλωση εκτός από τη συλλογή υπογραφών για  την ένσταση, θα γίνει και παρουσίαση του θέματος «δίκτυο ανοικτών και πράσινων χώρων, μια εν δυνάμει καθημερινή ιστορία» από την ομάδα «ενοποίησης ανοικτών και πράσινων χώρων» Δήμου Χανίων, ΤΕΕ/ΤΔΚ-ΣΑΧ.

Θα υπάρξει αναλυτική ανακοίνωση της Πρωτοβουλίας για το θέμα της οριστικής παραχώρησης και η αποτίμηση όλων των μέχρι σήμερα εξελίξεων αλλά και νέα εκδήλωση για το σοβαρό ζήτημα της μελλοντικής «αξιοποίησης» του χώρου.

Στα : Τοπικα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Διαβάστε επίσης
διαφημίσεις