Πρωτοχρονιάτικος μπουναμάς: Το πρωτοφανές φακέλωμα του Δήμου Χανίων στους δημότες του

Κανένα σχόλιο

Μια πρωτόγνωρη διαδικασία ακολουθεί ο δήμος Χανίων για τη ρύθμιση οφειλών.

Εκτός από την αίτηση ζητά και την αναλυτική συμπλήρωση «Υπεύθυνης Δήλωσης» και ούτε λίγο ούτε πολύ φακελώνει σε βάθος και ολοκληρωτικά τους Χανιώτες και τις επιχειρήσεις τους.

Αυτά σε εποχή βαθιάς οικονομικής κρίσης και πρωτοφανούς ύφεσης, σε περίοδο πανδημίας και καραντίνας που έχει νεκρώσει στην κυριολεξία την αγορά.

"Sponsored links"

Σημειώνεται ότι η υπόθεση αυτή αφορά οφειλέτες που ήταν σε ρύθμιση αλλά λόγων των περιοριστικών μέτρων και αδυναμίας τους να ανταποκριθούν η Δημοτική Αρχή Χανίων αντί να προχωρήσει σε ευνοϊκότερους και επιεικέστερους όρους ή και να διευκολύνει τους οφειλέτες με εκπτώσεις ή διαγραφή τουλάχιστον των αμφισβητούμενων χρεών, προχωρά σ’ ένα ολοκληρωτικό οικονομικό φακέλωμα των Χανιωτών, ως άλλος διώκτης τους.

Γιατί άραγε; Μήπως στη Δημοτική Αρχή Χανίων έχουν μπερδέψει τους ρόλους;

Το ενδιαφέρον είναι ότι η Δημοτική αρχή αρέσκεται σε επιφανειακές επικοινωνιακές κινήσεις: Στολισμός σκαφών, συσσίτια και άλλα προς εντυπωσιασμό, ενώ στην ουσία ενεργεί ως σκληρός και αμείλικτος διώκτης των δημοτών της.

Προς επιβεβαίωση των γραφομένων μας αναφέρομε αναλυτικά τα εξής:

Ανάμεσα στα άλλα στην Υπεύθυνη Δήλωση πρέπει να δηλωθεί:

  • Αν έχει καταδικαστεί ο επιχειρηματίας για φοροδιαφυγή
  • Το μηνιαίο εισόδημα
  • Μηνιαίες υποχρεώσεις σε δάνεια
  • Αναμενόμενο επιπλέον μηνιαίο εισόδημα
  • Αν έχει κηρύξει πτώχευση
  • Αν έχει υπαχθεί στη διαδικασία εξυγίανσης
  • Αν έχει υπαχθεί σε διαδικασία ειδικής εκκαθάρισης

Καλείται επίσης ο οφειλέτης στον Δήμο επιχειρηματίας να δηλώσει τα περιουσιακά του στοιχεία.

Στη συνέχεια της υπεύθυνης δήλωσης καλείται να δηλώσει τα πλωτά και εναέρια μέσα καθώς και κάθε χρήση οχήματος που κατέχει…

Ο κατάλογος των υπευθύνως δηλωθέντων του άτυχου οφειλέτη συνεχίζεται:

Ζητά να δηλωθούν ομόλογα, μετοχές, ομολογίες, μερίδια αμοιβαίων κεφαλαίων

"Sponsored links"

  • Στη συνέχεια ζητείται να δηλωθεί σε πόσες και ποιες επιχειρήσεις συμμετέχει
  • Επίσης να δηλώσει τα κινητά αξίας που κατέχει, όπως έργα τέχνης, συλλογές σε αναλυτική περιγραφή
  • Και υπάρχει και συνέχεια:

Ζητά ο Δήμος Χανίων, ως άλλος Big Brother, ή Τειρεσίας να δηλωθούν οι αριθμοί λογαριασμών (ΙΒΑΝ) που έχει σε Τράπεζες, Ταμιευτήρια ΕΛΤΑ και άλλα ημεδαπά ή αλλοδαπά πιστωτικά ιδρύματα

Τέλος ζητούν στο Δήμο Χανίων να αναγραφεί στην υπεύθυνη δήλωση ο λογαριασμός (ΙΒΑΝ) στον οποίο θα συνδεθεί η πάγια εντολή αυτόματης χρέωσης.

Δείτε πατώντας ΕΔΩ ολη την υπεύθυνη δήλωση που ζητά ο Δήμος Χανίων.

Στην υπεύθυνη δήλωση που έχουν συμπληρώσει οι επαΐοντες του Δήμου Χανίων επικαλούνται και τον Πτωχευτικό Κώδικα – άραγε τον νέο; Πριν ακόμα ισχύσει;

Να σημειωθεί ότι η πλειοψηφία των οφειλών είναι σε κλήσεις… εικοσαετίες της Δημοτικής Αστυνομίας, οι οποίες, σύμφωνα και με πρόσφατη απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατίας, θα πρέπει κανονικά να προχωρήσει η διαγραφή των χρεών τους.

Νίκος Αγγελάκης

Στα : Τοπικα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Διαβάστε επίσης
ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live
διαφημίσεις