15.8 C
Chania
Thursday, March 28, 2024

Πρωτόγνωρη απόφαση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ: Παγώνει τα social media όλων των διπλωματών

Ημερομηνία:

Σε μια εξαιρετικά σπάνια κίνηση προχώρησε το Στέιτ Ντιπάρτμεντ το οποίο έδωσε εντολή σε όλους τους διπλωμάτες των ΗΠΑ εκτός Αμερικής, αλλά και σε κορυφαία στελέχη του υπουργείου να παγώσουν όλα τα μηνύματά τους στα social media.

Σύμφωνα με το CNN η εντολή δόθηκε από το γραφείο του υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ, Μάικ Πομπέο, και επιβάλλει απαγόρευση στο ποστάρισμα στα social media και τη διαγραφή προγραμματισμένων αναρτήσεων.

Η εντολή αυτή συνήθως δίνεται ότι συμβαίνει τρομοκρατική επίθεση ή κάποια μεγάλη φυσική καταστροφή -πχ σεισμός- και έχει ως στόχο να μην υπάρχουν μηνύματα εκτός θέματος στους επίσημους λογαριασμούς των διπλωματών.

Η εντολή επιβάλλει ουσιαστικά «σιγή ασυρμάτου» σε όλες τις πρεσβείες των ΗΠΑ οι οποίες δέχονται βροχή αιτημάτων για σχόλια για τα βίαια γεγονότα στο Καπιτώλιο στην Ουάσινγκτον.

Πομπέο: Δεν είναι αυτή η Αμερική

Σημειώνεται ότι ο Πομπέο με σχόλιό του στο Twitter καταδίκασε την εισβολή στο Καπιτώλιο λέγοντας ότι «η ανομία και τα επεισόδια είναι πάντα απαράδεκτα. Έχω ταξιδέψει σε πολλές χώρες και πάντα υποστήριζα το δικαίωμα της ειρηνικής διαδήλωσης.

Αλλά η βία και το να βάζεις σε κίνδυνο την ασφάλεια άλλων, μαζί και αυτών που έχουν την ευθύνη της ασφάλειάς μας, είναι απαράδεκτο. Πρέπει σύντομα να οδηγήσουμε στη δικαιοσύνη τους εγκληματίες που προκάλεσαν τα επεισόδια. Η Αμερική είναι καλύτερη από αυτό που είδαμε σήμερα στο μέρος όπου υπηρέτησα ως μέλος του Κογκρέσου και είδα τη δημοκρατία στα καλύτερά της».

topontiki.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ