13.8 C
Chania
Saturday, April 20, 2024

Πρόεδρος Ξενοδόχων: Δεν υπάρχει τίποτα. Η μόνη χώρα που υπάρχει κινητικότητα είναι η Γερμανία. Οι Άγγλοι μετά τον Αύγουστο. Χρειάζονται τεστ

Ημερομηνία:

Ο πρόεδρος των ξενοδόχων, Γρηγόρης Τάσιος, μιλώντας στον Alpha και την εκπομπή «Εκτός Γραμμής», με αφορμή πρώτη μέρα του ανοίγματος των ξενοδοχείων συνεχούς λειτουργίας, σημείωσε πως ότι το 80% εξ αυτών δεν θα λειτουργήσουν και παράλληλα αναφέρθηκε στην ετοιμότητα που υπάρχει για κρούσματα κορονοϊό, ο πρόεδρος ξενοδόχων.

«Το 80% των ξενοδοχείων συνεχούς λειτουργίας δεν θα ανοίξουν σήμερα. Δεν υπάρχει τίποτα, οι πτήσεις δεν έχουν τη συχνότητα που θα φέρουν τον κόσμο. Μέχρι τις 15-20 Ιουνίου θα μπουν στη διαδικασία να ανοίξουν τα ξενοδοχεία και τα εποχικά από αρχές Ιουλίου. Οι κρατήσεις είναι λίγες σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Όποια κινητικότητα υπάρχει πάει για τον Ιούλιο», είπε αρχικά, για να συμπληρώσει:

«Αν θα έχουμε τουρισμό θα εξαρτηθεί από τις πρώτες αφίξεις και αν θα παραμείνουμε ασφαλείς. Όλα είναι ένα στοίχημα και μια καθημερινότητα. Δεν γνωρίζουμε ακόμα ως φορείς τι θα γίνει στη διαχείριση ενός κρούσματος από τουρίστα. Οι πρώτες αφίξεις θα έρθουν στη Βόρεια Ελλάδα, ειδικά μετά τις 15 Ιουνίου, οδικώς.

»Χρειάζεται δουλειά στις τουριστικές περιοχές. Δεν υπάρχει σχεδιασμός και δεν ξέρουμε πώς θα λειτουργήσει. Χρειάζονται γιατροί συγκεκριμένης ειδικότητας που μπορούν να πάρουν την ευθύνη για ύποπτο κρούσμα. Χρειάζονται τεστ. Όταν θα έχουμε πληρότητα τουριστών όλα θα πρέπει να έχουν τη διαχείριση και σε σχέση την κεντρική διοίκηση».

«Η μόνη χώρα που φαίνεται να έχει κινητικότητα για να στείλει τουρίστες είναι η Γερμανία. Από εκεί και πέρα είναι οι οδικοί τουρίστες των Βαλκανίων και ακόμα είμαστε σε αναμονή για τους υπόλοιπους. Για τους Άγγλους μιλάμε για μετά τον Αύγουστο», κατέληξε.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στέφανος Κασσελάκης: Η παρουσίαση του ευρωψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ | Παρακολουθήστε ζωντανά

Το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ παρουσίασε από το Κέντρο Πολιτισμού...

Η Χανιώτισσα συγγραφέας Μάρω Δούκα υποψήφια ευρωβουλευτής με τη Νέα Αριστερά

Την υποψηφιότητα της διακεκριμένης συγγραφέως Μάρως Δούκα για τις...

Με Βέφα Αλεξιάδου, Αγγελική Ηλιάδη και Εύη Βατίδου το ΛΑΟΣ στις Ευρωεκλογές 2024

Τους 42 υποψήφιους για τις Ευρωεκλογές του Ιουνίου ανακοίνωσε...