14.8 C
Chania
Saturday, April 20, 2024

Πρώην Διοικητής του ΠΑΓΝΗ ο συλληφθείς μάρτυρας στην υπόθεση Novartis που προσπάθησε να φύγει από τη χώρα

Ημερομηνία:

Σημαντικός μάρτυρας της υπόθεσης Novartis επιχείρησε να εγκαταλείψει τη χώρα, ωστόσο συνελήφθη τα ξημερώματα της Δευτέρας στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος από τις αρχές.

Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόκειται για τον Νίκο Μανιαδάκη, ο οποίος υπήρξε σύμβουλος των πρώην υπουργών Υγείας Ανδρέα Λοβέρδου και Μάριου Σαλμά και σύμφωνα με πληροφορίες που δεν έχουν διαψευστεί και του Άδωνη Γεωργιάδη, ενώ διατέλεσε και διαπραγματευτής με την τρόικα σε θέματα φαρμάκου.

Ο κ. Μανιαδάκης έχει τελέσει και διοικητής του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Ηρακλείου (ΠΑΓΝΗ), ενώ το όνομά του αναφέρεται και σε αποφάσεις της Επιτροπής Ερευνών του Ειδικού Λογαριασμού Κονδυλίων Ερευνας.

Ο συγκεκριμένος μάρτυρας παρακολουθούνταν το τελευταίο 48ωρο καθώς υπήρχε η πληροφορία ότι είχε ήδη αποστείλει στο εξωτερικό οικοσκευές ώστε στη συνέχεια να φύγει και ο ίδιος και να μην επιστρέψει στην Ελλάδα.

Σήμερα τα ξημερώματα συνελήφθη στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος λίγο πριν επιβιβαστεί σε αεροπλάνο με προορισμό τη Μαδρίτη.

Σε βάρος του είχε εκδοθεί ένταλμα σύλληψης και διάταξη απαγόρευσης εξόδου από την χώρα.

Ποιος είναι ο Νίκος Μανιαδάκης

Πρόκειται για το πρόσωπο που σε κάποια δημοσιεύματα έχει φωτογραφηθεί ως ένας από τους προστατευόμενους μάρτυρες του σκανδάλου, που μάλιστα έχει εξεταστεί και από τις αμερικανικές αρχές, κάτι που ο ίδιος αρνείται κατηγορηματικά.

Να σημειωθεί ότι ο Νίκος Μανιαδάκης έχει κληθεί από την Εισαγγελία κατά της Διαφθοράς και έχει καταθέσει δύο φορές καθώς θεωρείται ότι γνωρίζει πολλά για πρόσωπα και πράγματα που σχετίζονται με το μεγάλα σκάνδαλο της φαρμακοβιομηχανίας Novartis.

Τις τελευταίες 48 ώρες βρισκόταν υπό στενή παρακολούθηση καθώς έγινε αντιληπτό ότι απέστειλε στο εξωτερικό οικοσκευές .

Έτσι συνελήφθη τα ξημερώματα στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος λίγο πριν επιβιβαστεί στο αεροπλάνο για την Μαδρίτη.

Σε βάρος του είχε εκδοθεί ένταλμα σύλληψης και διάταξη απαγόρευσης εξόδου από την χώρα.

Το Σεπτέμβριο του 2012 το περιοδικό Hot Doc δημοσίευσε μία έρευνα αναφορικά με τον Νίκο Μανιαδάκη, ο οποίος ήταν τότε σύμβουλος του υπουργού Υγείας, εισηγητής των πολιτικών για το φάρμακο και διαπραγματευτής με την τρόικα για θέματα φαρμάκου.

Ταυτόχρονα, όπως αποκάλυπτε το Hot Doc, ο Νίκος Μανιαδάκης είχε μια εταιρεία, ως διαχειριστής της οποίας εμφανιζόταν η σύζυγός του και γνωστή τραγουδίστρια Χριστίνα Φαρμάκη, που εισέπραττε ποσά από φαρμακοβιομηχανίες για διάφορες μελέτες οι οποίες, παρά τις υποσχέσεις του κ. Μανιαδάκη, ουδέποτε μας γνωστοποιήθηκαν. Δηλαδή ο διαπραγματευτής του δημοσίου με τις εταιρείες φαρμάκου εισέπραττε από τις εταιρείες, κάτι που δεν αποτελούσε μόνο θέμα ηθικής και σύγκρουσης συμφερόντων, αλλά και ουσιαστικό.

"google ad"

Documento

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στέφανος Κασσελάκης: Η παρουσίαση του ευρωψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ | Παρακολουθήστε ζωντανά

Το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ παρουσίασε από το Κέντρο Πολιτισμού...

Η Χανιώτισσα συγγραφέας Μάρω Δούκα υποψήφια ευρωβουλευτής με τη Νέα Αριστερά

Την υποψηφιότητα της διακεκριμένης συγγραφέως Μάρως Δούκα για τις...

Με Βέφα Αλεξιάδου, Αγγελική Ηλιάδη και Εύη Βατίδου το ΛΑΟΣ στις Ευρωεκλογές 2024

Τους 42 υποψήφιους για τις Ευρωεκλογές του Ιουνίου ανακοίνωσε...