15.8 C
Chania
Friday, March 29, 2024

Πρώτη ενημερωτική συνάντηση Meet Nature στο Μ.Α.Ι.Χ.

Ημερομηνία:

Ο Δήμος Χανίων συμμετέχει στο Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα meetnature, ως ένας εκ των εταίρων (λοιποί εταίροι από τις Γαλλία, Τσεχία και Ιταλία οι οποίοι και  εξειδικεύονται σε seniors, δηλαδή άτομα ηλικίας μεγαλύτερα των 55 ετών) με συντονιστή του προγράμματος το Γραφείο Τουρισμού SPA TOURS. Σκοπός του προγράμματος είναι η επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου, η σύνδεση των δραστηριοτήτων με τη φύση και βιωματικές δραστηριότητες, η προώθηση και ανάπτυξη του βιώσιμου Τουρισμού και των Εναλλακτικών Μορφών του αλλά και η ιδιαίτερη προσέγγιση της εν λόγω ηλικιακής ομάδας επισκεπτών.

Είναι εξαιρετικά σημαντικό το γεγονός ότι η περιοχή πιλοτικής εφαρμογής του προγράμματος θα είναι τα Χανιά, όπου το περασμένο Σάββατο 7 Νοεμβρίου έγινε η πρώτη ενημερωτική συνάντηση των εταίρων με οργανωτή τον Δήμο, παρουσία των εταίρων αλλά και εκπροσώπων της τοπικής κοινωνίας μεταξύ των οποίων και επαγγελματιών του Τουρισμού με σκοπό την ενημέρωση αυτών γύρω από το πρόγραμμα αλλά και τις ευκαιρίες και δυνατότητες των Χανίων για την ανάπτυξη των Εναλλακτικών Μορφών Τουρισμού.

Η συνάντηση έγινε στους χώρους του Μεσογειακού Αγρονομικού Ινστιτούτου Χανίων και περιλάμβανε ενημερωτική ημερίδα με θέμα τις δυνατότητες τουριστικής ανάπτυξης και κυρίως προσέλκυσης της εν λόγω ηλικιακής ομάδας επισκεπτών, καθώς και workshop για την Κρητική γευσιγνωσία αλλά και  διαδραστική παρουσίαση της χλωρίδας της Κρήτης στο erboreto του ΜΑΙΧ ειδικά για τους λοιπούς εταίρους, οι οποίοι και θα αναλάβουν στο προσεχές διάστημα να στείλουν από τις χώρες τους γκρουπ τουριστών πιλοτικά με τα χαρακτηριστικά των seniors. Περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα μπορεί κανείς να αναζητήσει στη διεύθυνση http://www.meetnature.eu/

Στο χαιρετισμό του ο Δήμαρχος Χανίων κ. Τάσος Βάμβουκας αφού αναφέρθηκε στη στρατηγική επιλογή του Δήμου για την οργάνωση και την ανάπτυξη εναλλακτικών μορφών τουρισμού, τόνισε  μεταξύ άλλων τα εξής:

«Οι δράσεις του ευρωπαϊκού προγράμματος «meetnature – A tourism product for Seniors to experience nature through creative and playful learning», λόγω της δυνατότητας άμεσης επανάληψης τους κατά την επόμενη τουριστική περίοδο, αναμένεται να έχουν προστιθέμενη αξία για τον τομέα του εναλλακτικού τουρισμού και σταδιακά να οδηγήσουν σε διεύρυνση της τουριστικής περιόδου και άρση της εποχικότητας του τουρισμού. Η πιλοτική εφαρμογή του προγράμματος αντιστοιχεί και με την πρωτοβουλία του Δήμου μας να δημιουργήσει ειδικές υποδομές και εκδηλώσεις γνωριμίας με το ιδιαίτερο φυσικό και ανθρωπογενές περιβάλλον της ενδοχώρας του Δήμου μας σε προορισμούς με ιδιαίτερο φυσιολατρικό και οικολογικό ενδιαφέρον. Πεποίθηση μας είναι ότι, ο Τουρισμός επισκεπτών άνω των 55 ετών μπορεί να εξελιχθεί σε καθοριστικό παράγοντα επιμήκυνσης της τουριστικής περιόδου για τα Χανιά, τα οποία διαθέτουν εξαιρετικό φυσικό και ανθρωπογενές περιβάλλον και ήπιο κλίμα, παράγοντες που τα καθιστούν ιδανικό τουριστικό προορισμό».

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ