Πρώτη ημέρα εφαρμογής των περιοριστικών μέτρων στα Χανιά, μόνιμοι κάτοικοι και επισκέπτες φόρεσαν παντού μάσκες | Φωτός

Κανένα σχόλιο

Σήμερα, πρώτη ημέρα ισχύς των περιοριστικών μέτρων που επιβλήθηκαν στα Χανιά για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού και στη μεγάλη τους πλειοψηφία οι πολίτες αλλά και οι επισκέπτες του τόπου μας συμμορφώθηκαν και φοράνε μάσκες.

Όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες που σας παρουσιάζουμε οι πολίτες εφαρμόζουν το μέτρο της μάσκας αν και πολλοί δεν τη φοράνε σωστά ή την φοράνε τόσο ώστε να μη φάνε πρόστιμο.

Υπενθυμίζεται ότι λόγω των αυξημένων κρουσμάτων στα Χανιά αποφασίστηκε η επιβολή νέων μέτρων και πιο συγκεκριμένα:

"Sponsored links"

  • Αναστολή κάθε είδους εκδήλωσης, όπως πάρτυ, εμποροπανηγύρεις, λιτανείες, λαϊκές αγορές κλπ.
  • Απαγόρευση κάθε είδους συνάθροισης πολιτών άνω των 9 ατόμων για οποιονδήποτε λόγο, τόσο σε δημόσιο όσο και σε ιδιωτικό χώρο.
  • Στους χώρους εστίασης επιτρέπεται μέγιστος αριθμός ατόμων σε κάθε τραπέζι έως 4 άτομα, εκτός εάν πρόκειται για συγγενείς Α’ βαθμού όπου επιτρέπεται έως 6 άτομα.
  • Υποχρεωτική η χρήση μάσκας τόσο σε εξωτερικούς όσο και σε εσωτερικούς χώρους.

Τα παραπάνω περιοριστικά μέτρα ισχύουν για 7 ημέρες από ώρα 06:00 της Τρίτης 25-08-2020, έως και ώρα 06:00 της Τρίτης 01-09-2020.

"Sponsored links"

Στην Κρήτη τα κρούσματα μέσα σε 10 μέρες, από τον Δεκαπενταύγουστο έως σήμερα έχουν διπλασιαστεί.

Πιο συγκεκριμένα, στις 15 Αυγούστου είχαμε 91 κρούσματα και την 24η Αυγούστου φτάσαμε τα 189.

Σύμφωνα με τον Δήμαρχο Χανίων κ. Παναγιώτη Σημανδηράκη:

«Οι αριθμοί των κρουσμάτων μπορεί να είναι υψηλότεροι στα Χανιά, αλλά δεν διαφέρουν κατά πολύ από τον μέσο όρο τον εθνικό. Είναι μία προληπτική στάση που έχει στάση να αναχαιτίσει διάφορες συμπεριφορές ασυδοσίας, που έχουν παρατηρηθεί τοπικά ή σημειακά που όλο αυτό έχει δείξει ότι πρέπει να δείξουμε μεγαλύτερη υπευθυνότητα, επιχειρηματίες και πολίτες».

Αυτό που τόνισε, μεταξύ άλλων ο κ. Σημανδηράκης είναι ότι «η κατάσταση είναι υπό έλεγχο και τα μέτρα έρχονται ώστε να βοηθήσουμε να μην γίνει η κατάσταση ανεξέλεγκτη. Γίνονται μέσα σε μία δοκιμασμένη κατάσταση σε άλλες περιοχές και αυτό μας κάνει να έχουμε μία αυτοσυγκράτηση σε σχέση με την εξέλιξη της πανδημίας», είπε μεταξύ άλλων.

Στα : Τοπικα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Διαβάστε επίσης
ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live
διαφημίσεις